BETALING KONTAKT

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind
BETALING KONTAKT

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

REJSER til INDIEN

- derfor elsker vi Indien!
FORSIDEN > REJSER til INDIEN
Rejser til Indien – kultur, farver, smag, velvære og strand.
Indien er et vidunderligt virvar af alt det verden har at byde på.
Vi kender Indien bedre end de fleste og viser dig vejen til alle de eventyrlige og særlige steder.
Vi opfordrer dig til at åbne alle sanser. Se det rigtige Indien. Rør ved det. Smag på det. Lad det vældige land gå dig i blodet.

Indien har så afvekslende natur, kultur, historie og arkitektur som få af verdens lande.

Mod nord knejser Himalayas mystiske og dragende højder med en venlig befolkning bosat i skyggen af sneklædte tinder, klostre som ørnereder på forrevne klipper og skråninger klædt i guirlander af smaragdgrønne terrassemarker.

I vest lyser Rajasthans og Gujarats fyrstepaladser og forter som oaser i ørkenen, der gør legender til virkelighed. Og ørkenbyen Bhuj er som taget ud af Kiplings fortællinger eller Tusind og En Nats Eventyr.

I hjertet af Indien glimter Taj Mahal som et hvidt drømmesyn af marmorsøjler og udskårne murflader. I øst findes stammefolk, som lever en afsides tilværelse med traditionelle kulturer og ritualer intakt.

Mere intenst end andre steder smelter religion og dagligdag sammen i Sydindien, hvor templerne møder den rejsende som en magisk levende ramme.

Vi opfordrer dig til at åbne alle sanser. Se det rigtige Indien. Rør ved det. Smag på det. Lad det vældige land gå dig i blodet.

Skriv, ring til os eller kig forbi, og lad os lave et forslag på din rejse til Indien.

Rejser til Indien

INDIEN

Gandhi var veganer, men gik senere over til at drikke gedmælk af helbredsmæssige årsager, og rejste derfor ind imellem med sin ged.
Han frabad sig den nærmest kult-agtige dyrkelse af ham som person og sagde:

“…nothing new to teach the world. Truth and nonviolence are as old as the hills.”

REJSETIDSPUNKT

Valgfri afrejsedato året rundt.
Bedste rejsetid: hele året!
Om sommeren er det Ifølge ayurveda aller bedst i Kerala (juni – august)
I de varme måneder (april-juni), kan man altid tage op i bjergene.
Hvis man vil lidt af det hele, er det bedst at rejse oktober-marts.

DE FEM BUD

* Sæt dig ind i landets kultur. Alle steder unikke og prøv at forberede dig så meget som muligt inden afrejse. Vær opmærksom på lokale skikke og klæd dig respektfuldt. Respekter hellige steder, lokale traditioner og privatlivets fred. Spørg inden du tager billeder eller besøger religiøse steder.

* Minimer din indflydelse på miljøet mest muligt. Vær opmærksom på hvordan du skaffer dig af med affald og genbrug det der kan genbruges, fx plastikposer. Minimere dit energiforbrug – i mange lande er rent vand en knap ressource, brug det med omhu. Vælg hotel og rejseform der er miljøvenlige i videst mulig udstrækning.

* Støt lokale initiativer. Køb hellere lokalt produceret produkter frem for importerede produkter. Køb ikke produkter lavet af truede dyrearter. Støt lokale hoteller. Støt lokale initiativer, NGO’er frem for individuelle.

* Betal en fair pris. Husk både sælger og køber skal gøre en rimelig handel.

* Tænk over hvilken indflydelse din tilstedeværelse har. Husk du er gæst og opfør dig herefter – mød verden med et smil, det gør underværker. Gør din rejse til en positiv oplevelse for både dig og dine værter. En anden verdensopfattelse er ikke nødvendigvis forkert, – blot anderledes.

TAKT og TONE

En direkte kultur
Inderne elsker at udspørge mennesker, de møder. Deres kultur er meget mere direkte og ikke så beskyttende overfor privatsfæren. Du kan altså sagtens få et spørgsmål som, hvor meget tjener du eller hvor længe ammede du dit barn, første gang, du møder én. I stedet for at gå i baglås kan du evt. lade det være en invitation til, at du selv kan stille mere private spørgsmål. Inderne vil typisk føle, at det betyder, du interesserer dig for dem.

Et konservativt samfund
Indien er et konservativt samfund, så din påklædning bør være anstændig. Der er selvfølgelig undtagelser til denne regel som på strande i for eksempel Goa, men generelt er det meget sjældent at se indiske mænd og kvinder i korte bukser, nederdele eller strop-toppe. Du kan blive tilgivet meget som turist, men hvis du gerne vil gøre et godt første indtryk, så er der meget at hente ved at bære tøj, der hverken er for stramt, kort eller udfordrende.

Den gode hilsen
Håndtryk bruges mest blandt mænd og i forretningslivet. I kontakten med det modsatte køn er det bedre at presse håndfladerne sammen til den traditionelle Namaste-hilsen (hvis det er en hindu) eller blot smile og nikke med hovedet. Kys, omfavnelser og bare det at holde i hånd kan vække forargelse og bør undgås offentligt.

Til middagsaftalen
Ved frokoster eller middagsaftaler bør man ikke bestille bøf eller svin. Lam, kylling og vegetarretter er sikre alternativer. Husk hverken at spise eller række andre noget med den ”urene” venstre hånd.

Besøg i private hjem
Er du inviteret til at besøge et private hjem, er det næsten uhøfligt at komme til den aftalte tid. Vent et kvarters tid. Tag skoene af i entreen. Hold spiritus forbruget lavt og ryg ALDRIG foran ældre mennesker. Husk komplimenterne: Smukt hus, kønne børn, flotte møbler… Gæster bør typisk forlade huset kort tid efter middagen.

Gaver
Gaver til værten er populære og børn bliver lykkelige for LEGO-lejetøj. Ved bryllupper foretrækkes ofte pengegaver. Men husk: Altid et ulige tal – 101 rupees, 201 rupees – og i nye sedler.

Humor og kommunikation
Pas på med humor og drillerier, som kan få inderne til at føle sig gjort til grin og lad endelig være med at kritisere Indien og inderne. Det er i øvrigt meget uhøfligt at pege direkte på folk. Og en langsom hovedrysten betyder faktisk: JA

Vær ikke for høflig
I vores kultur kan vi næste ikke sige tak nok, det er lidt anderledes i Indien. Selvfølgelig er det passende at sige tak til én, der har ydet dig en service, som for eksempel en tjener. Men siger du tak mange gange til en du har en relation til, så kan det virke for formelt og upassende. Sig for eksempel hellere at maden var lækker, end tak for invitation til middag.

FAKTA OM INDIEN

Hovedstad: New Delhi.

Beliggenhed: Sydasien mellem det Arabiske Hav i vest og den Bengalske Bugt i øst. Landegrænser til Pakistan, Kina, Nepal, Bangladesh, Bhutan og Myanmar (Burma).

Areal: 3.287.590 km2 (land 2.973.190 km²; , vand 314.400 km²).

Klima: Fra tropisk monsunbælte i syd til tempereret i nord. Varmt og tørt i 8 af årets måneder, og om sommeren regner det tæt – dog ikke i sydøst hvor det regner okt-nov.

Terræn: Tre hovedregioner: Himalaya i den nordligste del af landet; Sletterne nord for Gangesfloden, der er frugtbare og tæt befolkede. Deccan højsletten i den centrale og sydlige del af landet. Fra 0 m.o.h til 8.598 m. (Kanchenjunga bjerg/ Himalaya).

Befolkning: 1.32 mia (2016) Den største befolkningsgruppe er den indoeuropæiske 72%. Fra Deccan højsletten og sydpå er den dravidiske befolkning dominerende, 25%. De sidste 3% forskellige etniske grupper.

Religion: Overvejende hinduisme 83% men også muslimsk 11%, kristne 2%, sikh 2% og andet som buddhisme, jainisme og parsi.

Sprog: 30 forskellige sprog anerkendes officielt og ca. 2000 dialekter . Blandt dem er Hindi det mest udbredte og hovedsprog for 30%. Engelsk anvendes i vid udstrækning som administrativt sprog.

Styre: Republik med folkevalg hver 5. år.

Administrativ inddeling: 29 delstater og 7 territoriale områder.

Valuta: Danske kroner er gangbare i Indien og kan veksles i banker samt i “exchange-boder”. Desuden findes der hævemaskiner (ATM’er) langt de fleste steder Selvfølgelig kan man også medbringe og veksle både Euros og US-dollars, hvis man ønsker det. Der kan betales med de fleste kreditkort som Mastercard, Visa og American Express på alle større hoteller og i banker samt butikker i større byer.

Visum/Pas: Danske statsborgere skal være i besiddelse af visum til Indien ved indrejse samt enten en returbillet eller billet til vidererejse. Når din rejse er bestilt, fremsender vi anvisninger til visumansøgningen.

Vaccination: Der er ingen officielle krav om vaccinationer med mindre man kort tid forinden indrejse har opholdt sig et sted med gul feber. I forbindelse med vaccinationer opfordrer vi dig til at rette henvendelse til egen læge eller et vaccinationscenter for opdateret oplysninger.

Rejseforsikring: Det tilrådes kraftigt at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker ved sygdom og hjemtransport. Grace Tours forhandler GOUDA Rejseforsikring – check også din egen husstandsforsikring.

Tidforskel: Der er 4 timer og 30 minutters tidsforskel på Danmark og Indien. Ved sommertid 3 timer og 30 min. Nepal er 15 minutter foran Indien.

Åbningstider: Offentlige kontorer har generelt åbent fra 10 til 16.30 fra mandag til fredag. Lokalt kan der dog være store forskelle.

Tøj: Livet i Indien er afslappet, og tøjstilen er ligeså. Som turist er det en god idé at se nogenlunde fornuftig ud – det værdsættes af lokalbefolkningen. Ved privatbesøg er det ikke velset at være i korte shorts eller lårkort nederdel og ved besøg til helligdomme bør skuldre og ben tildækkes.

Indkøbsmuligheder: Der er meget gode muligheder for indkøb i Indien. Husk altid at forhandle om prisen, da denne oftest ikke er fastlagt. Især brugskunst er stadig billigt i Indien, hvad enten det drejer sig om tøj, ægte tæpper eller bøger. Hvis man vil bo eller spise på hoteller i en højere klasse er priserne mere eller mindre internationale. Ved større indkøb vil du evt. blive opkrævet moms ved ankomst til Danmark.

INDIEN rejser
Indien

LANDSBYVANDRING, CYKELSAFARI OG SYDINDISK MAD – et klassisk Kerala koncentrat

Varighed - 15 dage
Tilgængelighed - Året rundt
Kochi
Kerala, den frodige delstat i det sydvestlige Indien, rummer store naturoplevelser, fred og idyl. Fort Cochin der med sin lange historie har tiltrukket alverdens folkeslag og kulturer er udgangspunktet for denne rejse. Her ankom portugiseren Vasco da Gama og andre søfarere og satte hver deres præg på byen.
Fra18.700 kr.
Se detaljer
Indien

SYDINDISKE SANSEINDTRYK – kulturrejse og badeferie i ét

Varighed - 12 dage
Tilgængelighed - Året rundt
Kochi
Magiske rejse med kulturoplevelser, husbådssejlads og dejligt strandophold. Ønsker du at forlænge ferien, har vi mange bud på, hvad du også kan opleve i dette smukke og frodige område af Indien. Turen begynder i den gamle by Kochi med krydderigader og stemningsfulde gamle bygninger, og fortsætter til Keralas berømte backwatersystem, […]
Fra13.500 kr.
Se detaljer
MAKANNE eventyrlig kunstnerresidens i Udaipur
Indien

MAKANNE – eventyrlig kunstnerresidens i Udaipur

Varighed - 14 dage
Tilgængelighed - Året rundt
Udaipur
Drømmen om et hus i Indien gik i opfyldelse for den danske kunster, Anne Vilsbøll, og nu kan Grace Tours tilbyde egen residens i helt exceptionelle omgivelser. Udsigten fra Makannes tagterrasse over Pichola Lake og det berømte Lake Palace er verdensklasse, og den kunstneriske indretning er betagende.
Fra9.700 kr.
Se detaljer
TAJ MAHAL, AMRITSAR OG HIMALAYA alt det bedste fra Rajasthan og de høje bjerge
Indien

TAJ MAHAL, AMRITSAR OG HIMALAYA – alt det bedste fra Rajasthan og de høje bjerge

Varighed - 21 dage
Tilgængelighed - Året rundt
Delhi
Med tog og bil fra det hektiske liv i millionbyen Delhi ud i ørkenstaten Rajasthan og videre til Gangesfloden, hvorefter turen slutter i Himalayas bjerge. I starter i Delhi, hvorfra I tager toget til den blå by Jodhpur, der er kendt for sin livlige basar og store paladser.
Fra23.000 kr.
Se detaljer
Dr Unni ayurveda massage wellness
Ayurveda Indien, Kovalam

AYURVEDA KICKSTART

Varighed - 10 dage
Tilgængelighed - Året rundt
Kerala - Trivandrum
Det er okay, vi kender situationen, men nu er der håb for dig også. Vi har skabt en mini ayurvedarejse til Kovalam, der kun varer 10 dage. Turen er til dig, der har brug for  et kickstart til ayurveda og vil danne dig et indtryk af, hvad Indiens gamle helbredelsessystem […]
Fra14.300 kr.
Se detaljer