Butter Chicken opskrift

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

Butterchicken – en indisk ‘all-time favorite’

Grace Tours > Artikler > Butterchicken – en indisk ‘all-time favorite’

Butter chicken er en ’all-time favorite’ for mange med sin rige, fyldige smag og luksuriøse sovs, og er ikke uden grund en af de meste kendte retter fra det indiske køkken.

De færreste ved dog, at retten er en relativt ny kreation 🙂

I 1947, i forbindelsen med delingen af Indien, rejste hinduer sydpå mod Indien og muslimer nordpå mod Pakistan, og op imod 15 millioner mennesker hev alt op med rod og migrerede til ny by og nyt land. En af dem var Kundan Lal Gujral fra Peshawar i det nordvestlige Pakistan, som kom til Delhi sammen med et par kollegaer og venner fra Moti Mahal Peshawar, et spisested kendt for sin uovertrufne, gode tandoori kyllinger retter.

Som så mange andre punjabi, hindu flygtninge efterlod Kundan næsten alt, men med sig på rejsen havde han sin bedstefars opskrift på den specielle, gode tandoori kylling. I Delhi prøvede han lykken, sammen med sine to rejsefæller, og åbnede restaurant Moti Mahal Delhi, og hver dag stegte de tandoori kyllinger på spid og hang dem op til skue, så de sultne kunder ville lade sig friste.
En aften ankom en busfuld sultne flygtninge fra Pakistan, og alt hvad der var tilovers i køkkenet var kun nogle få kyllinger, så gode råd var dyre. Der var mange munde at mætte, og i Indien sender man ikke en sulten afsted uden at tilbyde et måltid mad. Kundan tog de sidste kyllinger, kom dem i en tomatsovs med masser af krydderier og smør/ghee, så naan brødet kunne dyppes i en fed sovs, og fik de ikke et stykke kylling, så fik de i det mindste en smagfuld og mættende sovs og sulten blev stillet.

Måske mere held end så meget andet, men retten blev hurtigt efterspurgt og et fast indslag på Moti Mahals menu, og en ret der på godt og ondt kom til at definere Moti Mahals succes i de næste godt fire årtier, hvor stedet var en af Delhis mest ikoniske restauranter. Og som saglige Coco Chanel sagde så er ’Imitation is the highest form of flattery’ så verden over findes et utal af Moti Mahal restauranter.
Men på originalen i Old Delhi spiste Indiens første premierminister, Jawaharlal Nerhu. Det samme gjorde præsident Nixon, Jaqueline Kennedy og utallige Bollywood stjerner.

Da succesen var på sit højeste, stegte de 600 kyllinger dagligt fra egen farm, og Nehru udpegede dem sågar et år til at forestå al catering ved den officielle fejring af uafhængigheds dagen, hvor tusinder skulle bespises.

I starten af 90’erne solgte Kundan Delhi’s Moti Mahal, trak sig tilbage og døde i den høje alder 94 år i ubemærkethed. Nu har hans barnebarn sammen med venner også startet en restaurant samme område af Old Delhi hvor Moti Mahal lå, og ikke overraskende er næsten halvdelen af alle de måltider, de serverer tilberedt efter Kundans oprindelige opskrifter.

Så lidt ved et tilfælde kom en af Indiens mest elskede og ikoniske retter til verden, og smagen er så elsket i Indien, at man nu der kan få butter chicken i tacos, på pizza, i forårsruller og i burgers!

Den perfekte butter chicken skal hverken være for sød, for stærk eller for mild, og spørger du på gaden i Indien, hvor du får den bedste, kommer der utallige bud. De fleste har efterhånden et nærmest religiøst forhold til netop deres favorit butter chicken spisested.

For vegetarerne er der også flere lækre alternativer til kyllingen, mest kendt og elsket er nok Butter Paneer (frisk, mild ost med et lavt fedtindhold og rig på proteiner).

DIN BUTTERCHICKEN OPSKRIFT  – Velbekomme ❣️

 

 

 

 

Ganesh

Seneste indlæg