Ayurveda perspektiv på sundhed og sygdom. Hvad er det ayurvediske

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

AYURVEDA PERSPEKTIV

- PÅ SUNDHED & SYGDOM
Grace Tours > AYURVEDA > AYURVEDA PERSPEKTIV
Hvad er det ayurvediske perspektiv på sundhed og sygdom?

Det ledende princip i ayurveda er en holistisk tankegang. Mennesket er ikke en isoleret samling af atomer og molekyler, men en uadskillelig del af den uendelige intelligens. Fra dette holistiske perspektiv er sundhed ikke blot fraværet af sygdom eller symptomer – det er en højere tilstand af bevidsthed, der fylder vores oplevelser med vitalitet, velvære, kreativitet og glæde.

I kontrast er sygdom en forstyrrelse – en blokering af energi og information, der skaber en følelse af adskillelse eller fremmedgørelse. Symptomer og sygdom er kroppens signal om, at vi er nødt til at genopbygge balancen ved at finde ud af, hvad der forårsager blokeringer, rense ud og reetablere et sundt flow af energi og information.

 

Hvordan er ayurveda forskellig fra konventionel vestlig medicin?

Konventionel medicin har gjort meget ud af at isolere forskellighederne blandt varierende sygdomme, mens ayurveda fokuserer på de unikke kvaliteter af individer, og påpeger at sygdomme ofte afviger, fordi folk er så forskellige.

Ayurveda lærer at alle sundhedsrelaterede målinger – uanset om det er et træningsprogram, en kostplan eller et urtekosttilskud – må de være baseret på en forståelse af individets unikke tilstand af sind og krop eller konstitution, dosha. Ved at kende en patients dosha, kan en ayurvedisk læge fortælle hvilken diæt, fysisk aktivitet og medicinsk terapi, der højst sandsynligt hjælper bedst, og hvilke der måske ikke er så gode eller endda skadelige.

Mens vestlig medicin måske har tendens til at behandle symptomerne på sygdom, søger ayurveda at bekæmpe sygdom ved at se på den underliggende årsag, for så at skabe en balance.

Hvor der her ordineres fx. angstdæmpende medicin, vil en ayurvedisk læge forsøge at forstå de dybtliggende ubalancer der bidrager til angsten/ depressionen.
Lægen ser patienten som en helhed og vil, før han ordinerer en behandling, kigge på hele patientens livsstil og nuværende situation. Hvad fylder hendes liv og har der været store fysiske eller følelsesmæssige omvæltninger for nylig? Hvordan er patientens døgnrytme, diæt, søvn og følelsesliv? En ayurvedisk praktiserende læge ville anbefale en behandlingsplan, hvor alle disse faktorer bliver taget i betragtning.

Ayurvedas centrale princip, er at vi skal gøre brug af enhver helbredende handling, der vil genopbygge sundhed og balance i kroppen, inklusiv naturlægemidler, kostomlægning, meditation, træning, psykoterapi og så videre.

AYURVEDA REJSER individuel eller med rejseleder
 • MØD med Dr. Unni på Østerbro

  Mød Dr. Unni i DK

  Fra1.075 kr.
  11.-24. Juni 2024
  Østerbro
  Er du nysgerrig på ayurveda, eller har du været på ayurvedarejse og gerne vil gense Unni, kan du skrive dig på interesse listen, og du vil modtage en invitation, så snart vi har lagt den endelige plan.
 • EN AF VORES FAVORITTER!

  ALL INCLUSIVE AYURVEDA HOS SOFTOUCH AYURVEDA – roligt. behageligt. kvalificeret.

  Fra25.500 kr.
  16 dage
  Året rundt
  Softouch nær Kochi , Indien
  Softouch Ayurveda er en lille, fredfyldt perle i Chalakudy i Kerala. Det eksklusive kursted blander autentisk ayurveda med luksus og tilbyder et uforglemmeligt og behageligt ophold.
 • Annette yoga retreat kovalam
  GRUPPEREJSE MED ANNETTE TZFANYA – Sydindien 15. nov. – 1. dec. 2024

  AYURVEDA & YOGA RETREAT med ANNETTE TZFANYA 2024 – samvær. nærvær. velvære.

  Fra21.100 kr.
  17 dage
  15. nov.-1. dec. 2024
  Agastyaa v/Dr. Unni, Kovalam Strand, syd for Trivandrum, Indien
  Giv dig selv nogle skønne og berigende uger ved Kovalam strand i Sydindien sammen med andre nysgerrige yoga udøvere. Annette Tzfanya er rejseleder og giver kyndig og understøttende undervisning i yoga og meditation, og uanset om du er nybegynder eller øvet, kan du være med, da Annette tager højde for dit […]
 • kovalam dr unni agastyaa
  FÅ OVERSKUD PÅ DIN KROPS BUNDLINJE!

  ALL INCLUSIVE AYURVEDA HOS DR. UNNI – styrke. overskud. ro.

  Fra21.100 kr.
  17 dage
  Året rundt
  Agastyaa v/Dr. Unni, Kovalam Strand, syd for Trivandrum, Indien
  Ønsker du at få mental styrke & overskud på din krops bundlinje? Med effektive og individuelt tilpassede ayurveda kropsbehandlinger, sund kost og yoga, er dette kurophold for dig, der vil tage hånd og egen krop og sundhed. Et mentalt og fysisk eftersyn, der virkelig gør en forskel, og giver dig […]
 • ayurveda i himalaya
  EN LISE FOR KROP & SJÆL

  ALL INCLUSIVE AYURVEDA I HIMALAYA – fredfyldt. revitalisering. harmoni.

  Fra23.900 kr.
  18 dage
  Hele året – højsæson forår og efterår
  Kathmandu, Nepal
  En af Pokharas smukkeste søer er Begnas Lake, og her byder Nepal på ayurveda behandlinger af høj kvalitet med tre af Himalaya bjergenes højeste tinder som bagtæppe. Du får komplet afslapning og ayurveda på Begnas Lake Resort, der ligger bedårende på en bjergside med udsigt over floden. Stedet er en […]
 • Varanasi Indien Ganges
  3 UGERS FORTRYLLELSE & FORDYBELSE

  INDIEN & NEPAL – de store religioner. klosterliv. ayurveda.

  Fra29.800 kr.
  21 dage
  Året rundt
  Varanasi, Indien // Kathmandu, Nepal
  Turen for jer der gerne vil fordybe jer, men også gerne vil opleve det hele. Udforsk Varanasi, hvor hinduismen intenst og naturligt smelter sammen med hverdagen og livet store øjeblikke. Bo med nonnerne i Kathmandu hvor kultur, historie og religion vælter ind over hinanden. Og find roen med yoga og […]
 • rejser til nepal
  GUDDOMMELIGE OPLEVELSER

  NEPALS GAMLE SJÆL – ayurveda. kultur. natur.

  Fra21.200 kr.
  16 dage
  Året rundt
  Kathmandu, Nepal
  Det ældgamle kongerige Nepal har så meget at byde på, at du bliver mættet med indtryk og uforglemmelige oplevelser, både hvad angår kultur og natur. Denne tur kombineres desuden med seks dages ayurvedabehandlinger af høj kvalitet – med udsigt til tre af Himalayas mastodonter.
 • ayurveda
  GIV DIG SELV DEN BEDSTE JULEGAVE!

  ALL-INCLUSIVE NYTÅRS AYURVEDA RETREAT HOS DR. UNNI – den 27. dec. 24 – 11. jan. 25

  Fra27.900 kr.
  16 dage
  27. dec. 2024 – 11. jan. 2025
  Agastyaa v/Dr. Unni, Kovalam Strand, syd for Trivandrum, Indien
  Giv dig selv den bedste julegave! Slip december måneds stress og jag, kom ned i gear ved Kovalam strand og få tilmed masseret julestegen væk. Et ’re-set’ med revitaliserende ayurveda på Dr. Unnis klinik, så du kan føle dig lettere - både fysisk og mentalt og dejlig indkvartering i smukke […]
 • EN FAVORIT i STILLE OMGIVELSER

  ALL INCLUSIVE AYURVEDA HOS SAROVARAM – selvhealing. omsorg. ro.

  Fra24.400 kr.
  17 dage
  Året rundt
  Sarovaram v/Ashtamudi søen, nord for Trivandrum, Indien
  Sarovaram er stedet for dig, der er klar til at trække stikket og give dig hen til traditionel ayurveda fortolket af en ung og moderne læge. De traditionelle dyder holdes i hævd her, hvor ro og selvhealing er kodeord for din ayurveda rejse. Og den uberørte frodige grønne natur, der […]
 • indien kadappuram ayurveda
  AYURVEDA VED STRANDEN

  ALL INCLUSIVE KADAPPURAM AYURVEDA – afslapning. natur. forkælelse.

  Fra20.400 kr.
  16 dage
  Året rundt
  Nattika Strand, nord for Kochi, Indien
  Kadappuram er det perfekte sted til fuldkommen afslapning med ayurveda og yoga. Når dagens ayurveda behandling og yogaklasse er forbi, kan du gå lange ture på den jomfruelige Nattika strand, og spejde efter delfiner, der leger i brændingen.
 • ayurveda massage
  AYURVEDA I MODERNE KONTEKST

  AYURVEDA I KERALA HOS DR. UNNI – intensivt. effektivt. kalari.

  Fra18.800 kr.
  17 dage
  Året rundt
  Agastyaa v/Dr. Unni, Kovalam Strand, syd for Trivandrum, Indien
  For snart tyve år siden lovede vi den ayurvediske læge Dr. Unni, at vi ville gøre ham verdensberømt i Danmark! Sammen har vi udbredt kendskabet til ayurveda og mange af vores gæster har nydt godt af Dr. Unnis ayurvediske udsyn, når han gæster os her i Danmark et par gange […]