Rejser til Bangladesh – Grace Tours arrangerer rundrejser

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

BANGLADESH

Frodigt, grønt & ekstremt gæstfrit!

Mellem Indien og Burma i hjørnet af Den Bengalske Bugt – gennemstrømmet af fire af de største floder i Asien – ligger dette lille tætbefolkede land. En smaragdgrøn juvel der overrasker, glimter og frister selv den mest blaserte eventyrer!

Det siges at grønt er godt for øjnene, og i så fald burde et besøg til Bangladesh være nok til at smide brillerne ud. Alt er grønt og frodigt, rismarkernes skrigende GRØNNE FARVER komplimenteres af den mørkegrønne kæmpe bambus, der vokser overalt. Tag med ind i den dybgrønne jungle, der beklæder bjergsiderne i ’The Hill Tracts’ og oplev det uforstyrrede liv i små stammelandsbyer. Her står den buddhistiske livsstil i stærk kontrast til det ellers overvejede muslimske landbrugssamfund du oplever andre steder i landet. Tag videre ned til SUNDARBANS’ grønne mangroveskov, hvor tigrene jager mens fiskere og honningsamlere trodser faren for at hente næring til livets ophold i skoven.

De fleste bor på landet og lever af jorden, og det er ikke i Bangladesh du finder det ottende vidunder eller verdens højeste bjerg. Til gengæld bliver du mødt med en NYSGERRIGHED og ÅBENHED af et stolt og imødekommende folk. Stoltheden over endelig, efter en lang og ulige kamp, at være et selvstændigt land er næsten til at tage at føle på. 

Mange forbinder Bangladesh med naturkatastrofer og u-lands kalendere, men det frodige og frugtbare land har meget andet at byde på, og der findes kun to større byer, hovedstaden DHAKA og havnebyen Chittagong. Dhaka stammer helt tilbage fra det 4. århundrede og byens ældste del ligger på bredden af Buriganga floden, som så mange andre byer er det her livet leves. Floderne er Bangladeshs livsnerve, de giver vand til markerne, fungerer som et meget udbygget vejnet og fra tid til anden oversvømmer de.

At sejle med en af de gamle HJULDAMPERE ned gennem landet, mens rosafarvede ferskvands DELFINER leger i kølvandet og fiskeørnene lystigt kredser over hovedet, er en speciel og anderledes oplevelse du kun kan få i Bangladesh. Det er også en af de mest afslappende måder at komme omkring i dette ellers hektiske og farverige land.

Vil du opleve et hjørne af verden, hvor det officielle turist slogan længe var ’Visit Bangladesh before the tourists come’ så se forslag til rejser til Bangladesh herunder eller ring på 33 117 117.

  REJSER TIL BANGLADESH

  rejser til bangladesh

  BENGALENS GRØNNE HJERTE

  CREME DE LA BANGLADESH

  CREME DE LA BANGLADESH

  MAGISKE BANGLADESH

  MAGISKE BANGLADESH

  SWEET & SHORT BANGLADESH

  SWEET & SHORT BANGLADESH

  REJSETIDSPUNKT

  Valgfri afrejsedato året rundt.
  Bedste rejsetid for rejser til Bangladesh: Oktober – april.
  Bangladesh har hele seks årstider, de fleste er varme og fugtige. Den bedste tid at rejse på er om vinteren dog præges slutningen af december og januar af tåge og kulde. At rejse under monsunen kan være en udfordring men samtidig er det en meget intens oplevelse. I månedsvis har alle ventet med spænding og længsel på regnes komme, på køligheden og det livgivende vand der følger med. Al liv går ned i tempo og familierne samles til Kishuri og Tagore sange.

  FAKTA OM BANGLADESH

  Hovedstad: Dhaka

  Beliggenhed: Bangladesh grænser op mod Indien og Burma og er lidt over tre gange så stort som Danmark.

  Areal: Landet er på 143.998 km², hvoraf floderne fylder 10.090 km².

  Klima: Bangladesh har subtropisk monsunklima. Om vinteren blæser vinden fra Centralasiens stepper, og vejret er klart og køligt uden regn. I løbet af foråret vender vinden og trækker fugtig luft op fra Den Bengalske Havbugt. På den måde får landet to hovedårstider, en tør & kølig og en varm & fugtig. Gennemsnitstemperaturen stiger fra ca. 19 grader i oktober-marts til 29 grader i april-september.
  De første byger falder i marts, og luftfugtigheden stiger i april og maj. Regntiden varer fra juni til oktober. I denne periode falder 75 pct. af landets nedbør. Den nord- og nordvestlige del af landet får ca. 5000 mm regn om året, mens resten af landet får ca. 2.500.

  Befolkning: Der bor cirka 161 millioner (2018) mennesker i Bangladesh i dag. Befolkningen er forholdsvis homogen. Omkring 98% er bengalere. Derudover er der forskellige stammefolk og ikke-bengalske muslimer.

  Religion: Muslimerne udgør 89,5% af befolkningen. 9,6% er hinduer, og resten fordeler sig på andre religioner.

  Sprog: Bangla er det bengalske ord for bangladeshisk, sproget, der tales og forstås overalt i Bangladesh, og 98% af befolkningen har det som deres modersmål. Bangladeshisk er sammen med en række andre regionale sprog en efterkommer af det indiske ur-sprog Sanskrit. Det betyder at forskellen mellem bangladeshisk og hindi er bare lidt større end forskellen på dansk og svensk.

  Styre: Republik.

  Uafhængighed: Bangladesh løsrev sig fra det daværende Vestpakistan (det nuværende Pakistan) i 1971. Før denne uafhængighed hed Bangladesh Østpakistan, og som sådan løsrev landet sig fra Indien sammen med Vestpakistan i 1947.

  Valuta: Taka.

  Visum/ Pas: Ved rejser til Bangladesh skal danske statsborgere skal være i besiddelse af visum ved indrejse samt enten en returbillet eller billet til vidererejse. Visum skal søges hjemmefra. Blanket til ansøgning fremsendes ved bestilling af flybillet. Ansøgningsblanket i udfyldt stand, rejseplan (fremsendes af Grace Tours), 1 stk. pasfoto samt gyldigt pas indleveres eller sendes til Bangladesh’ ambassade i Sverige. Ekspedition tager ca. en uge. Ønskes pas og visum sendt pr. post skal adresseret og frankeret svarkuvert vedlægges. Svarkuverten skal være frankeret med porto, der dækker rekommanderet forsendelse samt visumgebyr.

  Vaccination: Der er ingen officielle krav om vaccinationer ved indrejse til Bangladesh. I forbindelse med vaccinationer opfordrer vi dig til at rette henvendelse til f.eks.: Egen læge, Danske Lægers Vaccinations Service, Statens Serum Institut, Rejseklinikken eller Rigshospitalets Rejse- og vaccinationsservice for udførlige og opdaterede oplysninger.

  Rejseforsikring: Det tilrådes at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker ved sygdom og hjemtransport. Grace Tours forhandler GOUDA Rejseforsikring.

  Tidforskel: Bangladesh er er 5 timer og 30 minutter foran Danmark. Ved sommertid 4 timer og 30 min.

  Åbningstider: Offentlige kontorer har generelt åbent fra 10 til 16.30 – fredag er lukkedag. Lokalt kan der dog være store forskelle.

  Tøj: Konservativ og sober påklædning er vigtig. For både kvinder og mænd gælder det at det er vigtigt at skuldre og ben er dækket til. Man kan med fordel købe lokalt tøj.

  Indkøbsmuligheder: Tøj, sarier, sjaler, læder, kunsthåndværk og meget mere. Spørg evt. jeres guide for råd og tips.

  Ganesh

  Vær først til at få information om vores events, ayurveda og fantastiske rejser

  HUSK at bekræfte din tilmelding til nyhedsbrev i den mail du modtager om lidt... så hold øje med din indbakke eller tjek din spam folder!

  Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, accepterer du vores privatlivspolitik.