Sri Lanka rejser – rejser til Sri Lanka med Grace Tours

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

REJSER TIL SRI LANKA

– solstrålernes ø
Grace Tours > REJSER TIL SRI LANKA
Sri Lanka – der på sanskrit betyder ‘Den strålende Ø’, har en årtusind gammel historie, fantastiske strande, frodig natur, masser af kultur og en historisk arv, der går tusindvis af år tilbage. Og på vores rejser til Sri Lanka kan man stadig opleve uberørte og smukke pletter.

Det vil vi gerne dele med jer!

Sri Lanka var kendt af oldtidens grækere som ‘Taprobane’ og som ‘Serendib’ af middelalderens arabiske købmænd. Udover de buddhistiske historiske vidnesbyrd, der er så talrige overalt på øen, har også både kristne og hinduer beretninger om ‘Lanka’: Adam og Eva bosatte sig hér efter udvisningen fra Edens Have, og fra Adams Peak kunne de se tilbage til deres tabte paradis. I hinduernes episke værk Ramayana erobrer Rama Sri Lanka for at hente sin bortrøvede hustru, Sita, tilbage.

Få lande, der er så små som Sri Lanka, kan tilbyde et så afvekslende miljø – det være sig landskabet med jungle, bjerge og strande, kulturen og religionerne, som er over 2500 år gamle, og det hele er krydret med  øens egen mystik.

Vil du opleve kilometerlange hvide sandstrande med palmer, tropisk jungle med elefanter, kokos- og gummiplantager, eller et højland med bølgende teplantager afvekslende med intensivt dyrkede grøntsagsarealer, så er en af vores rejser til Sri Lanka valget.

Rejser til Sri Lanka

REJSETIDSPUNKT

Valgfri afrejsedato året rundt.
Bedste rejsetid: September – april.
Ifølge ayurveda er det dog bedst med behandlinger i monsuntiden (juni – august).

FAKTA OM SRI LANKA

Hovedstad: Sri Jayawardenapura-Kotte, beliggende i udkanten af Colombo.

Beliggenhed: Sri Lanka er en ø beliggende i det Indiske Ocean ud for Indiens sydspids og ca. 600 kilometer nord for ækvator. Med 185 kilometer fra øst til vest og 353 kilometer fra nord til syd er øen halvanden gang større end Danmark. Langs det meste af Sri Lankas kyst ligger den ene smukke strand efter den anden, og bag strandene strækker agerjord og jungleområder sig ind mod det centrale højland, der kulminerer i toppe på 2.500 meters højde. Sri Lanka har en rig og varieret flora og fauna, der bedst observeres i de mange junglenationalparker på den sydlige del af øen.

Areal: 147.181 km2.

Klima: Sri Lanka er beliggende i det tropiske klimabælte. De lavtliggende strandområder har en gennemsnitstemperatur på ca. 27 grader. I byen Kandy i højlandet er dagstemperaturen mellem 20 til 25 grader og i Nuwara Eliya ca. 10 – 20 grader. De varmeste måneder ligger fra marts til juni, mens november til januar er de koldeste. Sri Lanka ligger i passatvindbæltet og har som det indiske subkontinent en regntid og en tørtid, der dog er forskellige i nord og i syd. Sydvestmonsunen bringer regn til sydvestkysten og til bjergene fra maj til august, mens den tørre tid er fra december til marts. Nordøstpassaten bringer regn til størstedelen af landet fra oktober til januar, fortrinsvis i aften- og nattetimerne. Den totale årlige nedbør er ca. 230 cm. – ca. 3 gange den årlige nedbør i Danmark.

Befolkning: 21,2 mio (2016).

Religion: Buddhisme 70,2%, hinduisme 12,6%, islam 9,7%

Sprog: Landets sprog er sinhalesisk, tamilsk og engelsk. Der tales engelsk de fleste steder i landet. De fleste vejskilte er desuden skrevet på engelsk.

Styre: Republik.

Valuta: Sri Lankansk Rupee (LKR). Desuden findes der hævemaskiner, der i Sri Lanka hedder ATM-machines, langt de fleste steder. Selvfølgelig kan man også medbringe og veksle både Euros og US-dollars, hvis man ønsker det. Der kan betales med de fleste kreditkort som Mastercard, Visa og American Express på alle større hoteller og i banker samt butikker i større byer.

Visum/Pas: Danske statsborgere skal være i besiddelse af visum til Sri Lanka ved indrejse, men visum kan også udstedes ved ankomst. Dog anbefaler vi at man inden afrejse søger visum hjemmefra.
Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen.

Vaccination: Der er ingen officielle krav om vaccinationer. I forbindelse med vaccinationer opfordrer vi dig til at rette henvendelse til egen læge eller et vaccinationscenter.

Rejseforsikring: Det tilrådes kraftigt at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker ved sygdom og hjemtransport. Grace Tours forhandler GOUDA Rejseforsikring – tjek også din egen husstandsforsikring.

Tidsforskel: Der er 5 timers tidsforskel på Danmark og Sri Lanka. Ved sommertid 4 timer.

Åbningstider: Offentlige kontorer har generelt åbent fra 10 til 16.30 fra mandag til fredag. Lokalt kan der dog være store forskelle.

Tøj: Som turist er det en god idé at se nogenlunde fornuftig ud – det værdsættes af lokalbefolkningen. Ved tempel- eller privatbesøg er det ikke velset at være i korte shorts eller lårkort nederdel. Temperaturen svinger alt efter hvor du befinder dig, så tag tøj med til både varme og kolde dage.

Indkøbsmuligheder: Der er gode muligheder for indkøb. Der er et væld af souvenirs og andre spændende ting. Husk at forhandle om prisen, da denne oftest ikke er fast. Alt er billigt på Sri Lanka, hvad enten det drejer sig om kunsthåndværk, te, krydderier, film, tøj eller bøger.

SRI LANKA rejser
BLÅ LAGUNER OG LEOPARDER
Få Sri Lanka helt ind under huden

BLÅ LAGUNER OG LEOPARDER

Varighed – 19 dage
Tilgængelighed – Året rundt
Colombo, Sri Lanka
På denne rejse oplever I nogle af Sri Lankas højdepunkter, grottetempler, maleriske natur, nationalparker og meget mere. Alt det bedste Sri Lanka har at byde på og så lidt mere. På denne rejse kommer I rundt til både de store kulturelle steder som Kandy’s ’Temple of the Tooth’, Sirigiryaklippen hvor […]
Fra18.400 kr.
0
Se detaljer
SRI LANKA DET BEDSTE AF
Eventyrlig rejse for hele familien!

DET BEDSTE AF SRI LANKA

Varighed – 15 dage
Tilgængelighed – Året rundt
Colombo, Sri Lanka
Midt i det Indiske ocean ligger en perle af et rejsemål, som emmer af østens mystik. Få lande byder på så meget afveksling som Sri Lanka. Her er tropisk jungle, bjerge og højland med bølgende teplantager og kilometervis af hvide sandstande. Dertil kommer en kultur og religioner der går mange […]
Fra16.800 kr.
0
Se detaljer
Mærk frihedens sus på dette autentiske rejseeventyr

OPLEV SRI LANKA – NU UDEN RYGSÆK

Varighed – 16 dage
Tilgængelighed – Året rundt
Colombo, Sri Lanka
I rejste engang med rygsæk i månedsvis og elskede at opleve verden. I dag har I måske huset fuld af børn og kun få ugers ferie, der skal passes ind i børnenes sommerferie. Oplev Sri Lanka på budget – på den fede måde, hvor I stadig kan mærke eventyret. Bo […]
Fra14.500 kr.
0
Se detaljer
SRI LANKA FOR DE AKTIVE OG DE DOVNE
Aktiv ferie – med tid til afslapning

SRI LANKA FOR DE AKTIVE OG DE DOVNE

Varighed – 18 dage
Tilgængelighed – Året rundt
Colombo, Sri Lanka
Denne rejse er for jer, der ønsker varierede oplevelser og at bruge jer selv fysisk her på Sri Lanka midt i det Indiske ocean med tropisk jungle, bjerge og højland, bølgende teplantager og kilometervis af hvide sandstande. Ud over de klassiske smukke templer, både store som små, er der er […]
Fra24.800 kr.
0
Se detaljer