Sri Lanka – rejser til Sri Lanka med Grace Tours

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

SRI LANKA

Solstrålerne, krydderierne og elefanternes ø

Rejser til Sri Lanka er en palette af årtusind gammel historie, fantastiske skønne strande, frodige bjerge og natur med vildt dyreliv, koloni arkitektur, jungle med gamle ruinbyer, kultur og 2500 år gamle religioner – og det hele er krydret med øens særegen sjæl.

Sri Lanka – på sanskrit ‘Den Strålende Ø’ – var kendt af oldtidens grækere som ‘Taprobane’, og som ‘Serendib’ af middelalderens arabiske købmænd. Udover de buddhistiske historiske vidnesbyrd, der er så talrige overalt på øen, har også både hinduer og kristne beretninger om ‘Lanka’. Adam og Eva bosatte sig hér efter udvisningen fra Edens Have, og fra Adams Peak kunne de se tilbage til deres tabte PARADIS.

Langs kysten ligger de gamle KOLONI-HANDELSBYER, Galle, Batticaloa og Colombo, hvorfra alverdens krydderier, te, gummi, bomuld, kaffe og tømmer blev skibet videre. En slentretur gennem Galle fort er umærkeligt også en tur gennem historiens kampe om Ceylons rigdomme. De singhalesiske konger flyttede deres hovedstad væk fra kysten og op i højlandet midt på øen, hvor også tidligere tiders store civilisationer havde deres hovedsæde. Her midt i JUNGLEN finder du smukke, raffinerede ruinbyer, i dag en del af UNESCO verdensarv, og på toppen af Sigirya klippen vogter en stenløve over indgangen til det tidligere så uindtagelige fort.

Overalt på øen ligger fantastiske nationalparker med ELEFANTER i hundredevis, leoparder, krokodiller, aber og utallige andre dyrearter. Fra lagooner til højland, fra jungle til græsland, her er der safari muligheder for en hver smag.

I KANDYs tempel ligger buddhistiske relikvier, og munkene passer dagens dont mens pilgrimme kommer langvejs fra. Op gennem de grønne bjerge og de mange te plantager leder vejen til Adams Peak og det nærmest forhistoriske landskab på Horton Plains, på en vandretur her forventer man nærmest at støde på en dinosaur eller to.

Trækker kilometerlange hvide SANDSTRANDE med palmesus og fantastisk surf, så er det sværeste næsten at vælge. Overalt på øen er der rige muligheder for en tur i bølgen blå, og er du på rette tid og sted kan du være heldig, at opleve hvaler når de svømmer fra den sydlige halvkugle til den nordlige.

På vores rejser til Sri Lanka kan du opleve både ’the usual suspects’ og de uberørte og smukke pletter. Se forslag til rejser herunder eller ring på 33 117 117, så hjælper vi med at designe din rundrejse, så den opfylder alle dine rejsedrømme.

  REJSER TIL SRI LANKA

  BLÅ LAGUNER OG LEOPARDER

  BLÅ LAGUNER OG LEOPARDER

  SRI LANKA DET BEDSTE AF

  DET BEDSTE AF SRI LANKA

  OPLEV SRI LANKA – NU UDEN RYGSÆK

  SRI LANKA FOR DE AKTIVE OG DE DOVNE

  SRI LANKA FOR DE AKTIVE OG DE DOVNE

  REJSETIDSPUNKT

  Valgfri afrejsedato året rundt.
  Bedste rejsetid for rejser til Sri Lanka: September – april.
  Ifølge ayurveda er det dog bedst med behandlinger i monsuntiden (juli – august).

  FAKTA OM SRI LANKA

  Hovedstad: Sri Jayawardenapura-Kotte, beliggende i udkanten af Colombo.

  Beliggenhed: Sri Lanka er en ø beliggende i det Indiske Ocean ud for Indiens sydspids og ca. 600 kilometer nord for ækvator. Med 185 kilometer fra øst til vest og 353 kilometer fra nord til syd er øen halvanden gang større end Danmark. Langs det meste af Sri Lankas kyst ligger den ene smukke strand efter den anden, og bag strandene strækker agerjord og jungleområder sig ind mod det centrale højland, der kulminerer i toppe på 2.500 meters højde. Sri Lanka har en rig og varieret flora og fauna, der bedst observeres i de mange junglenationalparker på den sydlige del af øen.

  Areal: 147.181 km2.

  Klima: Sri Lanka er beliggende i det tropiske klimabælte. De lavtliggende strandområder har en gennemsnitstemperatur på ca. 27 grader. I byen Kandy i højlandet er dagstemperaturen mellem 20 til 25 grader og i Nuwara Eliya ca. 10 – 20 grader. De varmeste måneder ligger fra marts til juni, mens november til januar er de koldeste. Sri Lanka ligger i passatvindbæltet og har som det indiske subkontinent en regntid og en tørtid, der dog er forskellige i nord og i syd. Sydvestmonsunen bringer regn til sydvestkysten og til bjergene fra maj til august, mens den tørre tid er fra december til marts. Nordøstpassaten bringer regn til størstedelen af landet fra oktober til januar, fortrinsvis i aften- og nattetimerne. Den totale årlige nedbør er ca. 230 cm. – ca. 3 gange den årlige nedbør i Danmark.

  Befolkning: 21,6 millioner (2018).

  Religion: Buddhisme 70,2%, hinduisme 12,6%, islam 9,7%

  Sprog: Landets sprog er sinhalesisk, tamilsk og engelsk. Der tales engelsk de fleste steder i landet. De fleste vejskilte er desuden skrevet på engelsk.

  Styre: Republik.

  Valuta: Sri Lankansk Rupee (LKR). Desuden findes der hævemaskiner, der i Sri Lanka hedder ATM-machines, langt de fleste steder. Selvfølgelig kan man også medbringe og veksle både Euro og US-dollars, hvis man ønsker det. Der kan betales med de fleste kreditkort som MasterCard, Visa og American Express på alle større hoteller og i banker samt butikker i større byer.

  Visum/Pas: Ved rejser til Sri Lanka skal danske statsborgere skal være i besiddelse af visum ved indrejse, men visum kan også udstedes ved ankomst. Dog anbefaler vi at du inden afrejse søger visum hjemmefra.
  Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen.

  Vaccination: Der er ingen officielle krav om vaccinationer. I forbindelse med vaccinationer opfordrer vi dig til at rette henvendelse til f.eks.: Egen læge, Danske Lægers Vaccinations Service, Statens Serum Institut, Rejseklinikken eller Rigshospitalets Rejse- og vaccinationsservice for udførlige og opdaterede oplysninger.

  Rejseforsikring: Det tilrådes kraftigt at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker ved sygdom og hjemtransport. Grace Tours forhandler GOUDA Rejseforsikring – tjek også din egen husstandsforsikring.

  Tidsforskel: Sri Lanka er 5 timer foran Danmark. Ved sommertid 4 timer.

  Åbningstider: Offentlige kontorer har generelt åbent fra 10 til 16.30 fra mandag til fredag. Lokalt kan der dog være store forskelle.

  Tøj: Som turist er det en god idé at klæde sig nogenlunde sobert – det værdsættes af lokalbefolkningen. Ved tempel- eller privatbesøg er det ikke velset at være i korte shorts eller lårkort nederdel. Temperaturen svinger alt efter hvor du befinder dig, så tag tøj med til både varme og kolde dage.

  Indkøbsmuligheder: Der er gode muligheder for indkøb. Der er et væld af souvenirs og andre spændende ting. Husk at forhandle om prisen, da denne oftest ikke er fast. Meget er billigere på Sri Lanka, hvad enten det drejer sig om kunsthåndværk, te, krydderier, tøj eller bøger.

  Ganesh

  Vær først til at få information om vores events, ayurveda og fantastiske rejser

  HUSK at bekræfte din tilmelding til nyhedsbrev i den mail du modtager om lidt... så hold øje med din indbakke eller tjek din spam folder!

  Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, accepterer du vores privatlivspolitik.