Tibet rejser - rejser til Tibet med Grace Tours

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

Tibet

- hemmeligheder & mystik i Tibet
Grace Tours > Tibet
Tibet – verdens tag og jordens største høj-plateau.
Et land omgærdet af mystik, hemmeligheder, religiøse traditioner og højt udviklet lægekunst.

Den nordlige del med nogle af verdens højst beliggende søer, den midterste del kendt som Transhimalaya og i syd, de mægtige Himalayabjerge. De store floder Ganges, Sutlej, Indus og Brahmaputra har deres udspring fra det hellige bjerg, Kailash. Mekong, Yangtse, Den gule Flod og Salween udspringer fra det østlige og nordlige Tibet.

Shangri-la, sneens land, verdens tag … kært barn har mange navne, og sjældent har et land pirret så mange menneskers nysgerrighed som det mystiske og ufremkommelige rige bag Himalayas høje tinder – måske især fordi området har været lukket i en årrække og hjemsted for den tibetanske kultur.

Tibet, nu en del af Kina er på størrelse med Europa og grænser op til Nepal og Indien, er et fascinerende bekendtskab med sine smukt beliggende klostre, munke og nonner, pilgrimme der valfarter til helligdommene, nomader med deres yakokser, får og geder, og den fuldstændig overvældende natur der kan tage pusten fra én.

Det tibetanske højplateau er med en gennemsnitshøjde på over 4000 meter det højest liggende område i verden, der har den største udstrækning. Her finder du sneklædte bjergtinder, grønne dale, floder, gletschere, turkisblå søer mm. Hertil kommer, at det tibetanske folk er sympatiske og fredselskende, når vi nu giver os af med at generalisere!

FAKTA om TIBET

Hovedstad: Lhasa.

Beliggenhed: Tibet ligger i centrum af Asien. Det deler grænser med Kina, Indien, Nepal, Bhutan og Burma.

Areal: 3.885.000 km2.

Klima: Sommeren den bedste tid, lune dage uden nedbør.

Terræn: Det tibetanske højplateau ligger på en gennemsnitlig højde af over 4.000 m og har en udstrækning på 2.500 km fra øst mod vest og 1.200 km fra syd mod nord. Mod syd og vest afgrænses Tibet af Himalayabjergene, der strækker sig 2000 km fra øst til vest langs grænsen til Indien, Bhutan og Nepal. Verdens højeste bjerg Chomolungma (Mt. Everest) på 8.850 m ligger på grænsen mellem Tibet og Nepal.

Mod vest ligger Mt. Kailash, der betragtes som verdens helligste bjerg af både hinduer og buddhister. Flere af Asiens største floder har deres udspring i Tibet, deriblandt Brahmaputra (Yarlung Tsangpo), Indus (Senge Tsangpo), den Gule Flod (Machu), Yangtze (Drichu) og Mekong (Dzachu).

Befolkning: 6 mill. (heraf ca. 2 mill. i TAR) 7,5 mill. kinesiske immigranter (anslået).

Religion: 90% Tibetansk buddhisme. Overhoved: Den 14. Dalai Lama. Bön (folkereligion), islam.

Sprog: Tibetansk og kinesesisk (officielt sprog).

Styre: Folkeretslig status: Besat stat. I 1949 invaderede Kina Tibet. Kina hævder, at Tibet altid har været en del af Kina. Eksilregingen i Dharamsala, Indien, ledes af et parlament demokratisk valgt af de 135.000 eksiltibetanere. Tibetanerne her er statsløse. Det kinesisk besatte Tibet styres af 5 forskellige provinsregeringer udpeget af Kinas regering, dvs. kommunistpartiet.

Administrativ inddeling: Tibetanerne kalder Tibet Bod (udtales bö) og sig selv bodpa. Betegnelsen Bod omfatter hele det område under den Kinesiske Folkerepubliks kontrol, hvor der bor en oprindelig tibetansk befolkning. Dette område omtales ofte som det “etnografiske” Tibet. Det omfatter de tre hovedregioner Ü-Tsang(Centraltibet), Amdo og Kham, deraf navnet Cholka Sum (de tre provinser), som tibetanerne også kalder deres land. I 1965 blev centraltibet af de kinesiske myndigheder omdøbt til den Tibet Autonome Region (TAR). De øvrige dele af Tibet blev indlemmet i de kinesiske provinser Gansu, Qinghai, Sichuan og Yunnan. Den kinesiske betegnelse for Tibet, Xizang, bruges kun om den Autonome Region.

Valuta: Efter 1951: 1 Yuan = Ca. 0,75 kr. Møntenhed før 1951: Sang.

Visum/Pas: Der kræves visum for indrejse i Tibet. Kontakt os for nærmere oplysning.

Vaccinationer: Der er ingen officielle krav om vaccinationer. I forbindelse med vaccinationer opfordrer vi dig til at rette henvendelse til fx: Egen læge, Danske Lægers Vaccinations Service, Statens Serum Institut, Rejseklinikken eller Rigshospitalets Rejse- og vaccinationsservice for udførlige oplysninger.

Rejseforsikring: Det tilrådes kraftigt at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker ved sygdom og hjemtransport. Grace Tours forhandler GOUDA Rejseforsikring – check også din egen husstandsforsikring.

Tidforskel: Der er 6 timers tidsforskel på Danmark og Tibet. Ved sommertid 5 timer.

Økonomi: Den tibetanske befolkning arbejder hovedsagelig med landbrug og kvægopdræt. Kineserne arbejder hovedsagelig for staten, i handel- og servicefagene.

Økologi: Massiv skovrydning i det østlige Tibet, krybskytteri på storvildt, overudnyttelse af mineral- og naturresourcer.

Mineralforekomster: Tibet er rig på råstoffer, bla. bauxit, uran, jern, kobber,krom, kul, salt, gllimmer, lithium, tin, guld, olie.

TIBET & EVEREST BASE CAMP
INTERNATIONAL GRUPPE. Pris uden fly.

TIBET & EVEREST BASE CAMP

10 dage
Tilgængelighed – forår, sommer & efterår
Lhasa, Tibet
Tibet – det sidste Shangri-La, Verdens Tag, den afskyelige snemand og Tintin på Eventyr – få steder fremkalder så mange mytiske, magiske billeder, og så stor wanderlust som TIBET! Hvad enten man er til den eksklusive skræddersyet rundrejse eller til den mere enkle backpacker oplevelse, så er det et sted, […]
Fra12.500 kr.
Se detaljer
ganesh