Tidsfordriv til dit jule-hi - Grace Tours

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

Tidsfordriv til dit jule-hi

Grace Tours > Artikler > Tidsfordriv til dit jule-hi

Langsomme juledage med plads og tid til at dykke ned i gamle laster og nye besættelser.

Tiden er til at forkæle sanser og intellekt, til at sætte verdens trængsel og larm på pause for en stund med skønne film, dokumentarprogrammer og serier.

Fra Melanie, den altid sikre hånd bag the beach hotellerne på Kovalam strand kommer der en varm anbefaling af A suitable boy på Netflix.

Mira Nair, som tidligere har lavet Monsoon Wedding og Salam Bombay, har instrueret Vikram Seths forrygende, dragende fortælling om kærlighed på tværs af religioner og om at vakle mellem traditioner og modernitet.

Miniserien foregår Indien i 1950’erne, i landets første år med uafhængighed af britisk kolonistyre, og er en visuel godbid for alle elskere af et idealiseret Indien med overdådige billeder og farve eksplosioner i de traditionelle indiske klæder, overdådige huse, godser og maleriske landsbyer – smukt filmet og iscenesat.
Den panoramiske fortælling er bestemt værd at se!

En anden anbefaling fra Melanie er Ship of Theseus.
Filmen er en indisk skildring af Theseus-paradokset, når vi tror alt er permanent trods det er midlertidigt.

Filmen udforsker historier om en visuel udfordret fotograf, en skrantende munk og en initiativrig børsmægler. Gennem deres historie diskuterer filmen ideen om identitet, retfærdighed, skønhed, mening og død. Filmen udtrykker smukt, hvordan vi lever i vores egen lille eksistentielle boble, idet vi fejlagtigt tror, at det midlertidige er permanent.
Det er den mest succesrige, internationale arthouse-film fra Indien, og filmen vandt prisen for årets bedste spillefilm ved på den 61. indiske ’National Film Awards’.

📺

Efter at vores hjerne er blevet centrifugeret en smule af livets filosofiske sider, er det tid til overdådige panoramaer og ekspeditioner til fjerne egne fra den komfortable plads i sofaen.

Flere af BBC’s voldsom dragende og smukke programmer er at finde på DR, og Tshewang i Bhutan anbefaler Bjergenes storslåede natur: Himalaya. Om livet i den tynde luft, om barsk natur, sneleoparder og ældgamle buddhistiske klostre med deres tidløse ritualer.

📺

Når udlængsel er blevet for stor efter de smukke Himalaya bjerge, og verdens tristesse sniger sig ind, så anbefaler Atul, vores mastermind ud i alting nordindisk fra Delhi et lattermildt møde mellem den koleriske kok Gordon Ramsay og den indiske vise mand Sadhguru.

I Gordon Ramsay meets Sadhguru, forsøger Sadhguru at få Gordon Ramsay til at indse, at vegetarisme er det nye sort. Den ellers så hidsige kok må sande, at guru’ens ashram vegetar køkken er Heaven’s- og ikke Hell’s kitchen 😉

📺

📺

For en samling helt særlige og specielle historier anbefaler Calcuttas frygtløse udforsker og charmende sludrehoved, Ifte på det aller varmeste Virtual Bharat (husk at du kan vælge engelske undertekster 😉).

En samling af forrygende og helt fantastiske historier fra hele Indien. Ambitionen fra Virtual Bharat er at lave 1000 film om de gemte skæbner set gennem øjerne på dem, der er historien.

Fra Buchen lama’erne i de sneklædte Himalaya bjerge, som heler verden gennem tantriske, budditiske ritualer, til den 20 årige Tamizhmaran, som efter 40 dages bod, maler sin hud blå, og sammen med tusinder af hengivne er parat til at overgive sig til gudinden Shakti, den urgamle, feminine energi.
Følg med Tamizhmaran gennem en nat med trance, kaos og renselse – ren magi og et helt unikt blik ind i det Indien, vi ellers ikke altid ser.

📺

Og Ratheesh, fra skønne Our Land i Keralas backwaters, længes efter ikke blot efter at kunne tage jer med på fugleture langs digerne og rismarkerne men også efter at komme på langfart. Hans anbefaling er Ekstreme togrejser, hvor et af dem tager os med Konkan-jernbanen langs Indiens vestkyst fra Mumbai til Mangalore.

📺

Slutteligt, når alle sanser er mættet og dine øjne er firkantet, foreslår Karen, at du læner dig tilbage i pudderne, snupper en kop chai og sætter dig til rette med “Dr Robert Svoboda’s story time”.
Hør om Indiens rige, forunderlige myter og start med historien om abeguden Hanuman og forsæt med historien om hvordan Ganesh fik sit elefant hoved, og hvorfor han rydder forhindringer af vejen.

Rigtig god fornøjelse fra alle os til alle jer ❣️    

Ganesh
2 Responses
 1. tone@salomonmail.dk

  Kære alle i Grace Tours,
  Jeg vil ønske jer en glædelig jul og et godt nyt år hvor vi igen kan komme til Indien.
  Jeg lengter til Kovalam og Dr. Unnis klinik!
  Jeg er én af de heldige som allerede i 1999 havde en eventyragtig rundrejse i Nord- Indien – arrangeret i samarbejde med jer! Til hver en tid ville jeg gentage den med største fornøjelse. Jeres guider og chauffører var alle i en super klasse for sig selv!!!
  På gensyn i 2021!
  Kom godt ind i det.
  Med de bedste hilsner
  Tone Salomon

  1. karen

   Hej Tone,
   Vi fik ønsket dig glædelig jul pr mail, men du får her igen en tak for din søde hilsen.
   I vores næste nyhedsbrev, skriver vi lidt mere om Kerala og vi krydser fingre for, at du og andre snart kan komme afsted
   kh
   Karen/ Grace Tours

Seneste indlæg