Ring endelig – vi sidder klar ved telefonen alle hverdage kl. 10 – 16 og glæder os til at tale med dig.
Du kan også komme forbi til en kop te på Østerbro, eller booke et online møde.
33 117 117
mail@gracetours.com
Templer med farverige og erotiske figurer, ophold i fantastiske palæer og besøg i den gamle danske koloni Trankebar før badeferien ved Den Bengalske Bugt.
Alt dette kan I opleve på denne nye, afvekslende og spændende rejse gennem delstaterne Karnataka og Tamil Nadu. Turen er rigtig velegnet til at foregå i løbet af de danske sommermåneder og kan tilpasses individuelle ønsker.
Afrejse fra København.
Ankomst i Bangalore lige over midnat lokal tid. I bliver modtaget og kørt til jeres centralt beliggende hotel. Efter hvile bliver I hentet af jeres chauffør og kørt til Mysore, der ligger ca. tre timers kørsel fra Bangalore. I Mysore bliver I indkvarteret på et tidligere palads opført af Maharajaen for hans “døtre” (læs: elskerinder). Mysore er berømt for sine jasminblomster, farverige basarer med silke, sandeltræ og krydderier. Maharajaen af Mysore bor stadigvæk i Mysore Paladset og har gennem tiden sat sit præg på byen med de brede boulevarder, paladser og parker.
I tager på bytur i Mysore, hvor I besøger Devaraja, det store frugt- og grøntsagsmarked. Markedet har ry for at være et af de mest farvestrålende i hele Indien. Tæt på markedet ligger St. Philomena’s Church, som er bygget i 1956 til ære for St. Philomena. Kirken er i sin byggestil inspireret af Köln Domkirke. Herfra går turen videre til Mysores palads, der indvendigt er udsmykket med mahognilofter og massive sølvdøre. Til daglig bor familien bagest i paladset og råder ikke mere over godser og jord. I kører lidt uden for Mysore og ser en imponerende stenstøtte af tyren Nandi ved Shivatemplet øverst på Chamundihøjen. Herfra er der en fin udsigt over byen.
Fra Mysore kører I gennem varierede landskaber med rismarker og nationalparker med rigt dyreliv til Ooty, også kaldet Udhagamandalam og Ootacamund. Ooty ligger i 2.300 meters højde i Nilgiri bjergene, De Blå Bjerge. Byen er en forhenværende engelsk ”Hill station”, som de engelske koloniadministratorer, missionærer og plantageejere drog til, når det blev for varmt i lavlandet. Fra Ooty skal I på en helt særlig rejse med ”Blue Mountain Railway”, der er et smalsporet toy train fra 1800-tallet. I kører til Coonoor, hvor chaufføren står klar til at køre jer til Kurumba og indkvarteres med udsigt til de Shola beklædte bjerge eller i en ældre renoveret villa i Coonoor.
Nu er det tid til at opleve de smukke blå Nilgiri bjerge. Programmet kan variere lidt afhængig af, om I bor i eller uden for Coonoor.
Den første dag begynder med en frisk lille morgenvandring gennem skoven med en medhjælper, som med sin machete baner vejen for jer. Er I heldige, oplever I de vilde elefanter, der findes i området. Helt sikkert er det, at I ser aber, smukke tropiske fugle og plantearter som muskatblomme og det meget kostbare rosentræ. Senere kører I ad de snoede bjergveje til Coonoor. Her får I mulighed for på nært hold at følge sortering og tørring af de findelte blade, der derefter bliver til en god Nilgiri te. Naturligvis skal I også smage på den te, der går for at være den mest udsøgte hos Tranquilitea. Ejeren tager tesmagning alvorligt og vælger kun det bedste – det er lidt som at komme til en god vinsmagning. Et silver tip er, at teen plukkes, mens duggen stadig er frisk – det er vores absolutte favorit! Fra Coonoor er der en fantastisk udsigt over Lamb’s Rock, Lady Canning’s Seat og Dolphin’s Nose. Der er flere vandfald i Coonoor bl.a. Law’s og Kattery Falls. Mens I er i Coonoor, kan I også besøge Green Shop. I skovene i Kurumbadidalen lever Kurumbafolket. De er kendt som skovens magikere og lever af at indsamle honning fra de vilde bier.
Andendagen kan I bruge helt, som I lyster! I har en bil med chauffør til rådighed og kan f.eks. besøge den tredje hillstation i Nilgiri bjergene, Kotagiri.
I kører ned ad bjergene, hvor der langs vejen spindes snor til reb af fibre fra kokosnødder, mens befolkningen dyrker sukkerrør, majs, ris, bananer, mangofrugter, papaya samt forskellige krydderurter som koriander, nelliker, muskat og tamarind i den røde og frugtbare jord. Stop op og få en smagsprøve på den syrlige tamarindfrugt, som er meget brugt i det sydindiske køkken.
I ankommer til Madurai og bliver indkvarteret på et godt og centralt beliggende hotel, der ligger tæt ved templet Madurais Sri Menakshee.
I tager på bytur i Madurai og besøger dronningetemplet Menakshee, der er opført i perioden mellem det 13. og det 16. århundrede. Templet er nærmest en by i sig selv, en labyrint af haller, basarer og bedesteder. De imponerende tempeltårne er udsmykket med et mylder af farvestrålende mytologiske figurer. Men før besøget til templet vil I blive taget med på en ganske særlig bytur – en tretimers tur med cykelrickshaw gennem byens smalle gader og stræder. Farverne og duftene efterlader varige indtryk, ligesom stemningen i og omkring templet er præget af den autencitet og traditionsrige måde, som hinduismen udfolder sig på.
I bliver kørt til Tanjore og kan undervejs besøge Rock Fort i Trichy, hvor en tur op ad de stejle trapper, hugget ud i klippen, belønnes med en storslået udsigt over byen. Fra Trichy går turen videre til Tanjore. Hele området omkring Tanjore er fyldt med templer, de fleste bygget under Choladynastiet, der regerede i Tamil Nadu fra det 9. – 12. århundrede og havde Tanjore som deres hovedstad. Tanjoreområdet er også hjemsted for dansen Bharata Natyam, der er en af de ældste danseformer i Sydindien. Her ved Tanjore skal I bo lidt uden for byen i landlige omgivelser ved Cauvery floden.
I begynder dagen med et besøg i Brihadeeswarar templet bygget omkring år 1010 af Rajaraja. Han var kendt som tilbeder af Shiva, og det fortælles, at Rajaraja led af spedalskhed, og at kuren for at komme af med sygdommen var at bygge et kæmpe tempel til Shiva. Det gjorde han så, og da han badede i tempeldammen, blev han rask. Templet er på UNESCOs Verdensarvsliste over bevaringsværdige bygninger og er et fantastisk eksempel på den dravidiske tempelarkitektur – OGSÅ for dem, som kan blive tempeltrætte! Herefter besøges fyrstens efterfølgere, som laver de fascinerende Tanjoremalerier. I kan også se den imponerende samling af bronzeskulpturer ved paladset.
I dag skal I opleve en helt speciel kunstart blive udført. Bhaskaran er syvende generation af bronzeskulptører i Tanjore og praktiserer ”the lost wax method”, hvor den endelige støbning fremkommer ved, at man smelter en voksmodel ud af en form og erstatter den med flydende bronze. Tanjore er hovedområdet for bronzestøbning i Indien og skulptørerne, der praktiserer bronzestøbning, og er kendt for deres kunst over hele verden. Metoden, de bruger til deres bronzeafstøbninger, kaldes som sagt for ”the lost wax method” og har gennem generationer været benyttet i arbejdet med bronzestøbninger. Metoden består af fem trin, hvor håndværkerne først laver en skulptur af voks. Voksen fra bier bliver mikset med harpiks og varmet op, så det bliver en ensartet masse. Når massen er afkølet, bliver figuren bygget op med voks stykke for stykke. På denne måde er det muligt at få selv de mindste detaljer og ornamenteringer med i den kommende figur. Det næste trin er at dække voksfiguren med ler. Leret smøres rundt om hele figuren, så der ikke efterlades sprækker eller huller. Herefter skal figuren stå en uge i solen.
Næste trin er at fjerne voksen. Dette gøres ved at varme figuren over åben ild og hælde voksen ud. Voksen bliver opsamlet og kan herefter genanvendes. Før bronzen lægges på, bliver lerfiguren gravet ned i jorden. Dette bliver gjort for at gøre figuren stabil, så den er klar til bronzen. I støbeprocessen er der lavet små huller i lerfiguren, så luften kan komme ud. Bronzen hældes nu i og skal størkne i jorden i 24 timer. Herefter bliver leret fjernet med en hammer. Traditionel bronze indeholder både zink, kobber, tin, sølv og guld, men i dag indeholder bronzen kun guld i blandingen, hvis dette er bestilt af køberen – ellers er det for dyrt. De religiøse bronzestatuer er nøje afstemt efter inskriptioner i palmeblade, der går tilbage til Choladynastiet (ca. 850 – ca. 1200). I disse inskriptioner er kroppen inddelt i ni stykker fra hovedet til tæerne. Som det sidste trin i processen bliver den ubearbejdede figur nu renset og poleret, og alle de fine udskæringer på hænder, fødder og i ansigtet bliver synlige. Hvordan den endelige figur kommer til at fremstå, afgøres altså allerede i første trin, hvor skulptørerne former figuren med voks.
Fra Tanjore fortsætter turen østpå til den gamle danske handelsstation Trankebar. Undervejs besøger I Kumbakonam/Darasuram med et meget interessant lille tempel. Lige overfor ligger en gade med silkevævere. Byen er faktisk kendt for bl.a. silkevævning, hvor væverne bruger den specielle jacquard silketeknik, som vi i Danmark kender fra fremstillingen af damaskduge. Besøg familien Savrasthra, som gennem flere generationer har beskæftiget sig med denne klassiske disciplin og oplev dem arbejde ved vævene, når de fremstiller de smukke og fem meter lange silkesarier. Lige over middag ankommer I til Trankebar.
I har formiddagen i Trankebar, og her er der rig mulighed for at se de gamle bygninger og studere gadenavne og kirkegårde, der minder om dengang, danskerne havde handelsstationen. I kan tage en tur ned ad Kongensgade til det store og flotte Dansborgfort, der er bygget i 1620 af Admiral Ove Gjedde. Besøg den smukke Jerusalemkirke opført i 1718 og den nyrestaurerede Nygades Kirkegård. Senere kører I nordpå til Pondicherry. Byen var tidligere en fransk koloni, og det bærer den stadig præg af med sine brede gader, smukke strandpromenader og store villaer i fransk stil. I oldtiden var Pondicherry hovedsæde for vedisk kultur og hjemby for helgenen Agastya, som siges at være den første, der bragte den vediske religion til Sydindien. I dag er byen også verdenskendt for yogacentre og Sri Aurobindo Ashram. I bliver indkvarteret på Hotel Promenade, der ligger ud mod boulevarden til Den bengalske Bugt.
Efter morgenmad besøger I Auroville med den enorme meditationskuppel, Matri Mandir, som centrum. Efter grundlæggernes hensigt skal Auroville danne ramme om et internationalt futuristisk idealsamfund. Videre herfra til Mahabalipuram, der har Indiens bedste badesteder med milelange brede strande. Byen har en helt speciel stemning med små hyggelige restauranter, mange shoppingmuligheder, farverige fiskerbåde og de mange stenhuggerværksteder. Samtidig er stedet fyldt med spændende templer, der vidner om dengang, Mahabalipuram var stedet for store religiøse begivenheder. Besøg de smukke strandtempler, der blev bygget af de første tamilske konger og se det store klipperelief i nærheden af Vishnutemplet, der fortæller om dengang, Ganges blev født.
Dagene kan bruges på afslapning, og vil I gerne tage på udflugter, er der masser af spændende steder i omegnen f.eks. Kancheepuram, der er den sydligst beliggende af de syv hellige byer for hinduer. Eller krokodilleforskningscenteret, hvor Nirula folket tapper gift fra slanger for at anvende den i medicinalindustrien.
Så går turen hjemad igen med baggagen fuld af oplevelser og indtryk.
Per person i delt dobbeltværelse
Valgfri afrejsedato året rundt
Individuelt tilpasset rejse som kan designes efter dine behov og drømme
Alle priser er fra-priser, afhængig af om der er ledig plads på fly & hotel på bookingtidspunktet