logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

INDIEN BAG KULISSEN 02. – 16. FEB 2019

0
Indien bag kulissen - Tine Elisabeth Larsen & Joan Ellingsgaard Kindberg
Fra17,900 kr.
Indien bag kulissen - Tine Elisabeth Larsen & Joan Ellingsgaard Kindberg
Fra17,900 kr.
Dit navn*
Email adresse*
Din forespørgsel*
Gem på ønskelisten

Tilføjelse af turen til ønskelisten kræver en konto

2020
Varighed - 15 dage
Tilgængelighed - 02. til 16. feb. 2019. ** F Å P L A D S E R **
København
Chennai
Rejseform - Under vores paraply
Rejsetype - Grupperejser

Tine Elisabeth Larsen

Indien bag kulissen –
En rejse gennem Sydindien spækket med højdepunkter. 

Vi besøger flere arkitektoniske mesterværker, storslåede dravidiske templer, overværer farverige religiøse ceremonier, besøger skoler, organisationer, børn og voksne.

Vi får indblik i hverdagslivet og fester også lidt sammen med de skønne mennesker, vi møder undervejs.

Hav, frodige rismarker, sletteland og smukke naturoplevelser. Vi oplever den hurtige harepuls i storbyerne og drosler ned til skildpaddepuls i landsbyerne.

Vi kører gennem frodige landskaber til den tidligere danske handelsstation Trankebar. Oplever den middelhavsagtige stemning i Pondicherry, dufter de dejlige krydderier, spiser frokost på bananblade og jasminblomsternes vellugt strejfer næseboerne, når vi tager på besøg i landsbyerne.

Vi skal også høre om store personligheder som Mahatma Gandhi og møde kvinder og børn hos Dansk – Indisk Børnehjælps samarbejdspartnere.

Turen starter med akklimatisering ved havet i Mahabalipuram og ringen slutter her med tid, hvor de mange indtryk kan nedfælde sig.

En livsbekræftende oplevelse for livet alt sammen i et afslappende tempo. Kom og vær med.

INFO MØDER
5. august kl. 14.00 

Herborg Fritids- og Kulturcenter ” Kuben ” Skolevej 44, Herborg, 6920 Videbæk

13. august kl. 18.30

Dansk – Indisk Børnehjælps lokaler, Borups Allé 29 st tv, 2200 Kbh N.

Tilmelding: tineelarsen@yahoo.dk
– det koster gratis at deltage 🙂

INDIEN BAG KULISSEN med Tine & Joan 02-16 feb. 2019

program

Printvenlig program HER

2. FEBRUARAfrejse Danmark - klar til nye eventyr

Afrejse fra København

3. FEBRUARAnkomst Delhi: vidererejse til Tamil nadu

Ved ankomsten til Chennai lufthavn står rejselederne klar til at modtage jer. Og vi kører til Mahabalipuram, der ligger ved Den Bengalske Bugt. Byen er berømt for sine mange smukke templer og klipperelieffer, der ligger nærmest på rad og række i det lille fiskerleje. Her tæt på havet omgivet af milelange strande, svajende palmer og maleriske fiskerbåde kan vi hvile ud efter rejsen og vænne os til nye omgivelser. Indkvartering på hotel Mamalla Heritage.

4. FEBRUARMahabalipuram

Afslapning ved havet og hotellet. Overnatning på Mamalla Heritage.

5. FEBRUARMahabalipuram - Pondicherry

Vi forlader Mahabalipuram og kører den smukke tur gennem frodige landskaber videre sydpå til Pondicherry. Byen er tidligere en fransk koloni, indtil den i 1954 overgik til indisk styre. Den franske fortid sætter stadig sit præg på byen med brede boulevarder, franske gadenavne og politibetjente i fransk-inspirerede uniformer. Vi spiser frokost på en af byens mange hyggelige restauranter og besøger nogle af byens spændende steder. Overnatning på hotel Surguru.

6. FEBRUARPondicherry - Seva Mandir - Chidambaram

Fra Pondicherry kører vi til den lille by Parangipettai for at opleve kostskolen Seva Mandir. Den danske kvinde Anne Marie Petersen tog i 1909 til Indien for at arbejde som missionær. Her mødte hun Mahatma Gandhi og dette møde blev begyndelsen til et over 30 år langt venskab, der bl.a. førte til at hun oprettede en kostskole for piger inspireret af både Grundtvig og Gandhi. Den prægtige skolebygning, som Mahatma Gandhi nedlagde grundstenen til, står stadig og i dag er skolen udvidet med adskillige bygninger og har et par tusinde elever. Vi får et indblik i pigernes hverdag og undervisning, når vi bliver inviteret indenfor i klasseværelserne, og ikke mindst ser hvordan man laver mad til over 2000 mennesker.
Læs Tine Elisabeth Larsens bog ‘Gandhis ven’, der skildrer Anne Marie Petersens spændende liv.

Et stykke fra Seva Mandir kan man ude i horisonten se byen Chidambarams vartegn. Det store Sabhanayaka Nataraja tempel, der med sine imponerende tempeltårne rejser sig majestætisk op mod himlen. Byen Chidambaram med al dens mylder af pilgrimme, duft af røgelse og intensitet er et typisk udtryk for den tamilske kultur i al sin mangfoldighed.
Templet i Chidambaram bygget omkring år 1251 er det første store eksempel på dravidisk tempelarkitektur, som vi besøger på rejsen. Ifølge legenden har Shiva vist sig her i sin dansende form og derfor bliver byen af nogle hinduer betragtet som verdens centrum. Overnatning på hotel Sardharam.

7. FEBRUARChidambaram - Trankebar – Kumbakonam

Fra Chidambaram går turen ud mod kysten til den gamle danske handelsstation Trankebar. Her ankom admiral Ove Gjedde i 1620 og grundlagde en dansk koloni. Når man står på Dansborgfortet og kigger ud over havet kan man fornemme hvordan der så ud for flere hundrede år siden, når skibe fra Europa ankrede op og fyldte lasten med krydderier, silke og bomuld. Vi kommer ind ad den gamle landport og går ned ad Kongensgade med de gamle danske huse. Vi kigger indenfor i Jerusalemskirken, opført af den tyske missionær Bartolomæus Ziegenbalg som kom til Trankebar i 1706. På hjørnet af Kongens- og Dronningensgade ligger Zionskirken, den ældste protestantiske kirke i Indien, opført i 1701. Overfor har vi den store paradeplads og fortet Dansborg. Vi går ind ad porten gennem de tykke mure til mønstringspladsen, hvor soldaterne øvede sig i eksercits. Vi ser de gamle forrådskamre, fængslet og det lille museum, der fortæller om stedets historie. Efter den historiske rundvisning er der mulighed for at bade i Den bengalske Bugt. Sidst på eftermiddagen kører vi videre gennem maleriske landskaber, små landsbysamfund og gamle tempelbyer til vi når vores hotel Paradise Resort i Kumbakonam.

8. FEBRUARKumbakonam

Dagen til afslapning i Kumbakonam. Kumbakonam er en af de ældste byer i Tamil Nadu, og ligger tæt på den sagnomspundne Kavery-flod. Ved det skønne hotel er der mulighed for bare at slappe af og nyde stedets ro, tage på en lille vandring i området eller tage med på en eftermiddagstur til gaden med silkevævere. Byen er bl.a. kendt for silkevævning, hvor væverne bruger den specielle jaquard silketeknik, som vi i Danmark kender fra fremstillingen af damaskduge. Vi besøger en familie, som i gennem flere generationer har arbejdet med denne klassiske disciplin og oplever dem arbejde med vævene, når de fremstiller de smukke sareer. Vi besøger også værksteder, hvor de arbejder med bronzestøbning. Overnatning på hotel Paradise Resort.

9. FEBRUARKumbakonam - Gangaikonda Cholapuram - Tirukoilur - Tiruvannamalai

Vi fortsætter nord på mod byen Tiruvannamalai, der ligger omgivet af kæmpestore stenblokke. Byen er blandt andet kendt for sit hellige bjerg, der rejser sig majestætisk 800 meter over lavlandet. Mange hinduer mener, at bjerget er en manifestation af guden Shiva. Undervejs stopper vi i Gangaikonda Cholapuram, endnu et af Choladynastiets imponerende tempelbyggerier. Senere kommer vi til byen Tirukoilur, hvor danskere i 1865 byggede bl.a. en skole og en kirke. Senere et berømt tuberkulosehospital. Indkvartering på hotel Sparsa Resort.

10. FEBRUARTiruvannamalai

Formiddagstur i Tiruvannamalai. Vi besøger Arunachaleshvara-templet, der som et af de største i Sydindien danner et kæmpe kompleks af forgårde, damme og store søjlehaller. Rundt om komplekset står de enorme tempeltårne, der peger lodret op i himlen. Templet myldrer af pilgrimme og hellige mænd i safronfarvede klæder, og duften fra røgelsespinde møder os overalt. Byen har andre spændende historiske islæt, bl.a. den store Ramana Maharshi ashram, gamle dansk opførte skoler og en kirke. Overnatning på hotel Sparsa Resort.

11. FEBRUARTiruvannamalai - Gingee - Kalambur—Vellore

Turen fortsætter til Vellore. Undervejs kører vi med de imponerende bjergformationer som kulisser i horisonten og mødes af aber der leger lystigt i grøftekanten. I Gingee besøger vi en af Dansk – Indisk Børnehjælps samarbejdspartnere, der bl.a. arbejder med at styrke kvinder i demokratiforståelse og rettigheder. Vi spiser frokost og tager en tur rundt i området. Herefter bliver vi igen mødt af smil og venlighed, når vi træder indenfor hos Vennila og Palani, der bl.a. leder et uddannelsescenter for kvinder, en lille børnehave, økologisk skolekøkkenhave og sørger for ekstraundervisning til nogle af områdets børn. Før aften falder på ankommer vi til den gamle fortby Vellore, og fra hotellets tagrestaurant er der udsigt til den smukke aftenhimmel. Indkvartering på hotel Darling Residency.

12. FEBRUARVellore

Ved Palarflodens bred ligger byen Vellore. Byen har været hovedstad for flere af de sydindiske kongedynastier og garnissionsby for det britiske Madras regiment under kolonitiden. Vi besøger bl.a. en af byens kirkegårde, der rummer en gravsten over en dansk pige. Vi hører historien om hende, og ikke mindst hendes far, der især blev kendt for sit store indsamlingsarbejde af indiske kunstgenstande til bl.a. Etnografisk Museum, nu Nationalmuseet. På kirkegården er der andre interessante gravstene, som vi hører historier om. Overnatning på hotel Darling Residency.

13. FEBRUARVellore - Arni - Vellore

Dansk – Indisk Børnehjælp indledte i 1998 sit arbejde i Indien sammen med organisationen WEEDS. Dørene blev slået op til et børnehjem for piger i byen Arni året efter og på denne heldagstur besøger vi Danish Indian Children´s Home, der ligger i landlige omgivelser. Vi bliver vist rundt på området og hører om børnehjemmets historie og dagligdag. Vi spiser frokost og ser nogle af områdets spændende seværdigheder. Når børnene kommer hjem fra skole, er der leg og sang. Vi spiser også aftensmad på stedet inden vi efter endnu en spændende dag kører tilbage til Vellore. Overnatning på hotel Darling Residency.

14. FEBRUARVellore - Kalambur—Mahabalippuram

Vi forlader Vellore og kører tilbage til Mahabalipuram, hvor vi kan nyde havet og stranden i et par dage. Indkvartering på hotel Mamalla Heritage.

15. FEBRUARMahabalipuram

Dagen til fri disposition.
Nyd havet og stranden, foretag de sidste indkøb, gør dagbogen færdig og slap af ved hotellet. Inden afrejse sidst på aftenen har vi en hyggelig afskedsmiddag. Overnatning på Mamalla Heritage.

16. FEBRUARAfrejse Tamil Nadu - København

Så går turen hjemad igen med baggagen fuld af oplevelser og indtryk.

INDIEN BAG KULISSEN med Tine & Joan 02-16 feb. 2019

tine & joan

Tine Elisabeth Larsen

Jeg er uddannet Cand. Theol fra Københavns Universitet i 1997. Samme år afsluttede jeg den praktiskteologiske uddannelse på Pastoralseminariet i København.

Efter min uddannelse tog jeg til Indien og underviste på en kostskole for piger. Dette blev begyndelsen til et nyt kapitel i mit liv, med Indien som den altdominerende faktor. Da jeg forlod skolen, rejste jeg rundt for at danne mig et yderligere indtryk af landet kulturelt, religiøst og menneskeligt. Det førte senere til en bog udgivet i Indien om missionær Anne Marie Petersen og hendes venskab med Mahatma Gandhi.

Endvidere ledte opholdet frem til etablering af foreningen Dansk Indisk Børnehjælp, hvis formål er at etablere projekter til gavn for børn og kvinder. Mens jeg var i Indien, fik jeg mange opfordringer til at komme tilbage og oprette et børnehjem for piger, og nogle måneder senere så foreningen Dansk – Indisk Børnehjælp dagens lys i januar 1998. Siden 1999 har jeg været formand for denne forening og har besøgt landet på kryds og tværs stort set hvert år siden 1997.

Som formand for Dansk – Indisk Børnehjælp er jeg en del af et fantastisk team, hvor mange mennesker arbejder sammen om en fælles sag, til gavn for endnu flere. Det er inspirerende, udfordrende, og det får mit hjerte til at juble.

Rejsen ledes af mig, via kontakter til familier, institutioner og organisationer får du et spændende indblik i det indiske samfund. Jeg brænder for at formidle viden om Indien i fortid og nutid, historiske og religiøse forhold, lokale skikke, forholdene for piger og kvinder og meget mere.

Med som rejseleder er Joan Ellingsgaard Kindberg, der læser Moderne Indien- og Sydasienstudier, og som er bestyrelsesmedlem i Dansk – Indisk Børnehjælp.
Tine Elisabeth Larsen
joan indien bag kulissen
INDIEN BAG KULISSEN med Tine & Joan 02-16 feb. 2019

PRIS

17.900 kr. for 15 dage
+ ca 2.000 kr. tillæg fly efter 15 juli
Eneværelse kan tilvælges for 4.000 kr.

Inkluderet:

  • Flybillet København – Chennai/ retur med Air India på økonomiklasse inkl skatter/afgifter fly pt
  • Ophold i delt dobbeltværelse på gode turistklassehoteller med morgenmad
  • Al transport i airconditioneret bus med chauffør
  • Alle udflugter som beskrevet og alle entreer ved seværdigheder
  • Frokost på dag 10 og 12
  • Aftensmad på dag 12
  • Dansk rejseledelse som tager imod i Chennai lufthavn

Ikke inkl.: Forsikringer, visum, fakturagebyr 90 kr og frivillig bidrag til NGO 7 kr. & alt ikke beskrevet under “Inkluderet” såsom forplejning udover nævnte.

Alle rejser, vi udbyder, er omfattet af pakkerejseloven, dækket af rejsegarantifonden og produktansvarsforsikring.

UNDER VORES PARAPLY rejser
Indien bag kulissen
Indien bag kulissen - Tine Elisabeth Larsen & Joan Ellingsgaard Kindberg

INDIEN BAG KULISSEN 02. – 16. FEB 2019

Varighed - 15 dage
Tilgængelighed - 02. til 16. feb. 2019. ** F Å P L A D S E R **
Chennai
Vi besøger flere arkitektoniske mesterværker, storslåede dravidiske templer, overværer farverige religiøse ceremonier, besøger skoler, organisationer, børn og voksne. Vi får indblik i hverdagslivet og fester også lidt sammen med de skønne mennesker, vi møder undervejs. Hav, frodige rismarker, sletteland og smukke naturoplevelser. Vi oplever den hurtige harepuls i storbyerne og […]
Fra17,900 kr.
Se detaljer
Meditations rejse m Svend Trier
Meditationsrejse til Sydindien - SVEND TRIER

MEDITATIONSREJSE TIL SYDINDIEN 12. – 29. JAN 2019

Varighed - 18 dage
Tilgængelighed - 12. - 29. Januar 2019. ** V E N T E L I S T E **
Chennai
Vi udbyder endnu en meditationsrejse til Sydindien med besøg i ashrams og templer og møder med oplyste spirituelle lærere. Rejsen henvender sig specielt til mennesker med en vis meditationserfaring og en interesse for Indiens spirituelle visdom.
Fra20,700 kr.
Se detaljer
Barbro Urke Yoga og ayurveda retreat
Yoga og ayurveda retreat - BARBRO URKE 23. feb. - 10 mar. 2019

YOGA & AYURVEDA RETREAT 23. feb.-10 mar. 2019 (fra Oslo)

Varighed - 15 dage
Tilgængelighed - 23. feb. - 10. marts 2019 ** F Å P L A D S E R **
Trivandrum
Vi udbyder endnu en meditationsrejse til Sydindien med besøg i ashrams og templer og møder med oplyste spirituelle lærere. Rejsen henvender sig specielt til mennesker med en vis meditationserfaring og en interesse for Indiens spirituelle visdom.
Fra18,600 kr.
Se detaljer
ganesh