Ladakh og Kashmir - Eventyrlig rejse til Indiens nordlige spids

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

LADAKH OG KASHMIR – bjergene kalder!

0
Indien
Fra20.300 kr.
Indien
Fra20.300 kr.
Dit navn*
Email adresse*
Din forespørgsel*
Gem på ønskelisten

Tilføjelse af turen til ønskelisten kræver en konto

3521
Varighed - 15 dage
Tilgængelighed - marts til oktober
København
Delhi
Rejseform - Kulturrejse
Rejsetype - Individuel rejse
På denne spændende rejse til Indiens nordligste egne kombinerer I alt det bedste, bjergene har at byde på – først til Ladakh også kaldet ’Lille Tibet’, videre over de høje pas via Kargil, den gamle handelsby i Suru dalen, til Kashmir og Dal Søen. I oplever fortryllende bjergudsigter domineret af kløfter, klipper, plateauer og forrevne tinder i Zanskar, Ladakh og Karakoram bjergene.

De frodige grønne bygmarker, pile- og poppellundene i de godt vandede dale udgør en stor kontrast til denne vilde, golde og barske natur.

Ligeledes stikker de farverige buddhistiske munke i deres rødbrune klæder og ejendommelige hatte ud fra den almindelig ladahki bonde og kashmiri handelsmændene.

Her findes fugle, planter og pattedyr, der er typiske for Tibet og Centralasien frem for lavlandet i indusdalen. På rejsen kommer I gennem landsbyer bestående af alt fra et par til flere hundrede huse beliggende i smaragdgrønne oaser og klostre, der lever efter deres egne særlige normer og regler. Livet i Ladakh er barskt, hvor man skal have det meste ud af de få ressourcer og alligevel har det været hjemsted for en blomstrende kultur i mere end tusind år.

LADAKH OG KASHMIR - bjergene kalder!

PROGRAM

1. DAGAfrejse Danmark - klar til nye eventyr

Afrejse fra København.

2. DAGOvernatning i New Delhi og tidligt morgenfly til Leh

Dagen starter meget tidligt med en morgenflyvning over den indiske del af Himalaya. I flyver i 10 km’s højde og ser solen kysse bjergtinderne. I lander i Leh lige ved Indus floden og Spituk klosteret i den golde, kolde ørkenregion gennemblæst af lejlighedsvise kraftige vinde, der fejer rundt i det åbne landskab. I køres til jeres hotel i centrum af byen for at akklimatiser jer til den tynde luft, som er et must i regionen Ladakh på grund af højderne. I kan bruge dagen på værelset, terrassen eller de små plæner foran receptionen, imens I drikker vand, citronte og hviler for at vænne jer til de nye iltniveauer, som varierer time for time. I kan også tage en langsom tur gennem byen, bare husk at lytte til jeres krop og tage den med ro. Hvis I holder jer vågne efter aftensmaden kan I kigge på den klare himmel med blinkende stjerner, inden I omsider trække jer tilbage.

3. DAGLeh: Klosterbesøg

Dagen begynder med lokal Ladakhi morgenmad, og bagefter kører I til de fantastiske klostre i og omkring Leh. I vil møde munke i forskellige avatarer, når de beder, hyggesnakker og læse skrifterne i deres prægtige haller foran de mange Buddhaer. Hvert kloster er unikt i sin livsform, arkitektur og landskab. Klosteret Shey ligger oven på en forreven klippe, Thiksey klosteret er bygget på en bakketop på en sådan måde, at det ligner et fransk slot og indgangen til Hemis starter med en lang trappe, en høj træport og en storslået gårdsplads. I tager tilbage til hotellet om aftenen, alt imens himlen bliver orange i solnedgangen bag bjergene.

4. DAGSpituk & Phyang: klosterbesøg

Efter morgenmaden besøger I Spituk klosteret, der blev grundlagt på en bakketop lige udenfor Leh by på hovedvejen til Srinagar. Klosteret er grundlagt som en ”Red Hat institution” og blev senere omdannet til en ”Yellow Hat Sect” i det 15. århundrede. Klosteret huser omkring 100 munke fra alle dele af Ladakh og Tibet. Senere kører I til landsby klosteret Phyang, som er gemt væk i bjergene omkring 65 km fra Leh, og som ved første blik ligner en middelalderborg. Klosteret blev grundlagt i år 1515 angiveligt af Kinge Singge Namgyal (The Great) og indeholder talrige helligdomme samt kalkmalerier, der stammer fra kongedømmets tid. Som en del af klosteret vil I også besøge det 900 år gamle museum, der har en omfattende samling af statuer, Kashmir bronze og thangkas, samt kinesiske, indiske & mongolske skydevåben. I udforsker klosteret og køres herefter tilbage til Leh til endnu en overnatning.

5. DAGLeh til Likir: med trek til Yangthang (3600 m’s højde/4-5 timer vandring)

I dag kører I mod jeres fascinerende vandretur til Sham Valley. I ankommer i Likir, der er jeres base for vandreturen. Efter I har mødt jeres guide og hjælpere, så kører I ud til det spektakulære kloster Likir. Klostret er gemt dybt inde i bjergene og er et af de største i dalen. At udforske et landsbykloster som dette er noget anderledes end byklostrene på grund af den ro stedet synes at besidde. I møder og deler mad med munkene og griner med de unge studerende munke, som hvis verden kun fandtes her. Efter en spændende eftermiddag, tager I mod Yangthang og krydser et par små bjergpas inden, at I ankommer til landsbyen. Her skal I bo hos en lokal familie, som deler et måltid, deres lokale vin og legendariske gæstfrihed med jer.

6. DAG Yangthang til Rizong: 5-6 times vandring

I tager en dagstur, går ned i dalen, krydser små vandløb og øde dale for at nå frem til det majestætiske kloster Rizong. Klostret ligner det er blevet bygget i en mur og har omkring 5 etager oven på hinanden. Klostret rummer også et nonnekloster, som er helt unikt, da mange klostre i Ladakh ikke har denne form for religiøse harmoni. Efter at have udforsket klosteret og dets tempel vil vi besøge køkkenet og dele en kop te og bygbrød med de beboerende munke. Senere går turen tilbage til Yangthang med overnatning i et lokalt hjem.

7. DAGKørsel til Uleytokpo (35 km/1-2 timer)

Efter morgenmaden kører I til Uleytokpo, et smukt resort beliggende ved Indus-floden, hvor varme og ’luksus’ venter efter de begivenhedsrige nætter i de lokale homestays. Undervejs vil I besøge det 11. århundrede kloster Alchi – en oase med frugtplantager og vidtstrakte træer. Halvdelen af dagen vil blive brugt på at udforske klosteret og den omkringliggende landsby. Bagefter kører I til resortet, og eftermiddagen er jeres til afslapning og daseri. Overnatning i Uleytokpo.

8. DAGKørsel til Sonamarg (285 km/7-8 timer)

Efter morgenmaden kører I til Sonamarg via national highway over passene og gennem Kargil. På vejen kommer I forbi det mest berømte kloster i Ladakh kaldet Lamayuru efterfulgt af en 40 meter høj sten statue af Maitreya Buddha i Mulbekh og den gamle by Kargil. Herefter kommer I forbi det andet koldeste sted på jorden – Drass – og snart møder I hårnålesvinget i Zojila og passerer til den dejlige dal Sonamarg. Ved ankomsten til Sonamarg checker I ind på et dejligt hotel ved floden, hvor I tilbringer de næste to nætter og oplever dalen til fulde.

9. DAGSonamarg – Narang – Sonamarg (35 km/90 min.)

Efter en morgenmad kører I gennem landskaber med rismarker, valnød- og æbleplantager og brusende hvide vandløb til et gammelt tempel kompleks i Naranag dalen. Templet blev angiveligt bygget af Pandavaerne fra Mahabharata sagnet. I går op på en højderyg til en lille picnic eng kaldet Wangath. Her får I serveret en overdådig frokost på bredden af floden. I udforsker dalens base og senere kører I tilbage til hotellet. Resten af eftermiddagen er fri. Overnatning på hotellet i Sonamarg.

10. DAGSonamarg: en dag i det fri med landsbyvandring og picnic

Efter morgenmaden tager I på en køretur til den vigtigste del af Sonamarg dalen og derfra besøger I en ældgammel landsby tidligere kendt som Nilgrad. Denne landsby er hjemsted for mennesker fra Centralasien, der stadig bor i mudderhuse omgivet af stenmure. I vil have noget tid sammen med noget af lokal befolkningen, nyde en kop Kashmiri te og smage det lokale brød. Efter at have udforsket byen kører I videre til picnicsitet, hvor en overdådig frokost bliver sat op til jer af vores lokale hold. Efter frokost kører I halvvejs og forsætter den sidste del til fods eller på hest op til Thajiwas gletscheren, som glimter i sommersolen med sin hvide sne. I kommer dertil gennem et bredt plateau, der er oversået med små græsområder og vandløb. Bagefter kører I tilbage til hotellet.

11. DAGSonamarg: rundtur i landsbyen i morgentimerne og senere kører I til Srinagar (55 km/1-2 timer)

Efter morgenmaden begynder I med en dejlig gåtur til fods, hvor I blandt andet besøger en lokal skole og udveksler historier både med ældre og unge over en kop “chai”. Senere pakker I og tager til Srinagar, hvor I skal overnatte på en husbåd på den sagnomspundne Dal Lake. Under det britiske styre var Srinagar sommerhovedstad, når det blev for varmt nede på plateauet, men den lokale raja (konge) tillod ikke englænderne at bygge huse, så derfor byggede sommerfolket luksuriøse husbåde på Dal søen. Husbådene er blevet betegnet som, “et lille stykke af England oven vande på Dal Lake.”
Efter Indiens uafhængighed har kashmirierne fortsat traditionen med at bygge og vedligeholde disse husbåde, de dyrker de flydende haver og producerer råvarer til markedet. Husbådene på Dal Lake giver Srinagar sit særpræg og fortjente tilnavn: “Kashmirs juvel i kronen”.

Under mogulerne udpegede herskerne Kashmir, og især Srinagar, som deres feriested. De byggede og udviklede sprudlende Mughal-style haver og som fornøjelse og forlystelse paladser, hvor de nød det kølige klima og ikke mindst dets ’sundhedsfremmende’ kvalitet. Efter mogulrigets opløsning, som følge af Aurangzeb’s død i 1707, var det de pashtunske stammer, der dominerede området omkring søen og byen. Durrani imperiet regerede byen i flere årtier. I 1814 blev en betydelig del af Kashmir-dalen, herunder Srinagar, annekteret af Raja Ranjit Singh.

12. DAGSrinagar: Sightseeing i den gamle by og bådtur

13. DAGSrinagar: mere sightseeing og wildlife tur

I begynder dagen med at stige op mod det gamle Lord Shiva tempel med udsigt over Dal Lake. Templet, som er kendt som Shankaracharya, nås efter en kort køretur på 8 km og derefter en ’udmattende’ opstigning på 200 trin til det helligste, inderste af templet. Ifølge den hinduistiske religion, så vasker du dine synder bort ved at trodse de prøvelser, du møder på vejen til din Herre. Når du begynder opstigningen, vil du kunne mærke de prøvelser, man har gået igennem. På toppen vil I opleve den gamle by og slottet på toppen af Hari Parbat Hill. I vandrer herefter ned til basen og kører langs Dal floden, indtil I når haven kendt som Nishat, der blev bygget af kejser Jahangirs svigerbror – Asaf Khan. Haven er et levende eksempel på Mughal og mongolsk arkitektur. Den ligger i skyggen af Zabarwan bjergkæden og er oversået med enorme Chinar træer (i familie med den canadiske ahorn). Fra Nishat kører I til Dachigams vilde fristed og udforsker junglen, de gamle træer, underskoven, imens I forsøger at spotte den sjældne og truede Hangul hjort eller den sorte bjørn. Jeepen tager jer via stierne til buret, hvor to små sneleoparder og en række bjørne behandles og opbevares, indtil de er gamle nok til at komme tilbage til den vilde verden. I afslutter turen med et besøg til en fiskefarm, hvor I vil have chancen for at se hundredvis af ørreder. Overnatning på husbåden.

14. DAGFly til New Delhi og sightseeing

Efter morgenmaden siger I farvel til paradis på jorden og flyver hen over Himalaya igen til byen New Delhi. I Delhi besøger I først det mest fremtrædende arkitektoniske vidunder – det smukke Lotus tempel. Templet, der er kendt for sin blomst-lignende form, tjener som moder templet for det indiske subkontinent. Den gigantiske konstruktion består af ren hvid marmor i form af en lotus, som er et symbol fælles for hinduisme, buddhisme, jainisme og islam. Senere fortsætter I til en frokost i byen og herefter til Indiens største moské, Jamia Masjid, der dominerer Old Delhi med sine minareter og kupler. I kører med Rickshaw gennem de labyrintiske gader i nærheden af Chandni Chowk (marked). Vi sørger for, at I har et værelse til lige at friske jer lidt op på inden I køres til Delhi lufthavn.

15. DAGAfrejse Delhi - København

Så går turen hjemad igen med baggagen fuld af oplevelser og indtryk.

LADAKH OG KASHMIR - bjergene kalder!

PRIS

20.300 kr. for 15 dage

Valgfri afrejsedato året rundt
Individuel, skræddersyet rejse som kan tilpasses ønsker og behov.

Inkluderet:

  • Fly København-Delhi t/r, Delhi-Leh & Srinagar-Delhi & lufthavnsskatter og afgifter
  • Daglig morgenmad alle steder
  • Al transport i egen bil med chauffør
  • Sightseeings inklusiv entréer og lokal engelsktalende lokalguide
  • Ophold i delt dobbeltværelse på gode turistklasse hoteller, husbåd og homestays
  • Helpension i Ladakh og Kashmir

Ikke inkl.: Forsikringer, visum, fakturagebyr 90 kr og frivillig bidrag til NGO 7 kr. & alt ikke beskrevet under “Inkluderet” såsom forplejning udover nævnte og drikkepenge.

Alle rejser, vi udbyder, er omfattet af pakkerejseloven, dækket af rejsegarantifonden og produktansvarsforsikring.

NORDINDIEN andre rejser
MAKANNE eventyrlig kunstnerresidens i Udaipur
Indien

MAKANNE – eventyrlig kunstnerresidens i Udaipur

Varighed - 14 dage
Tilgængelighed - Året rundt
Udaipur
Drømmen om et hus i Indien gik i opfyldelse for den danske kunster, Anne Vilsbøll, og nu kan Grace Tours tilbyde egen residens i helt exceptionelle omgivelser. Udsigten fra Makannes tagterrasse over Pichola Lake og det berømte Lake Palace er verdensklasse, og den kunstneriske indretning er betagende.
Fra10.900 kr.
Se detaljer
TAJ MAHAL, AMRITSAR OG HIMALAYA rejser til Indien
Indien

TAJ MAHAL, AMRITSAR OG HIMALAYA – alt det bedste fra Rajasthan og de høje bjerge

Varighed - 21 dage
Tilgængelighed - Året rundt
Delhi
Med tog og bil fra det hektiske liv i millionbyen Delhi ud i ørkenstaten Rajasthan og videre til Gangesfloden, hvorefter turen slutter i Himalayas bjerge. I starter i Delhi, hvorfra I tager toget til den blå by Jodhpur, der er kendt for sin livlige basar og store paladser.
Fra23.000 kr.
Se detaljer
FRA DELHI TIL KOLKATA rejser til Indien
En alsidig og fascinerende rejse – fyldt med historie, kultur og natur

FRA DELHI TIL KOLKATA – tværs over Nordindien

Varighed – 15 dage
Tilgængelighed – Året rundt – bedst efterår, vinter og forår
Delhi, Indien
Denne tur bringer jer rundt om de traditionelle højdepunkter i Nordindien, Taj Mahal i Agra og Vindenes Palads i Jaipur. Videre fra mogulernes Rajasthan til de klassiske seværdigheder midt i Indien, hvor pilgrimme bader og beder i Ganges, mens aberne danser, hopper og lopper i Varanasis mange templer. I fortsætter […]
Fra19.700 kr.
Se detaljer
Indien Ladakh individuel rejser til Indien
Indien

LADAKH OG KASHMIR – bjergene kalder!

Varighed - 15 dage
Tilgængelighed - marts til oktober
Delhi
På denne spændende rejse til Indiens nordlige spids kombinerer I alt det bedste, bjergene har at byde på – først til Ladakh også kaldet ’Lille Tibet’, videre over de høje pas via Kargil, den gamle handelsby i Suru dalen, til Kashmir og Dal Søen. I oplever fortryllende bjerg udsigter domineret […]
Fra20.300 kr.
Se detaljer
Rejser til Indien Himalaya
Tag mig med til verdens tag i Indien!

HIMALAYA EKSPEDITIONEN – jeep safari til Ladakh

Varighed – 17 dage
Tilgængelighed – maj til oktober
Delhi, Indien
Tag på en eventyrlig rejse gennem indisk Himalaya til Ladakh, kendt som Lille Tibet. I rejser fra Delhi på Gangessletten til de golde og ekstreme bjerge på det tibetanske plateau. I ro og mag oplever I de enorme forskelle på natur og kultur med tog og jeep op gennem nogle […]
Fra18.700 kr.
Se detaljer
Indien Rajasthan individuel rejser til Indien
Indien

GANGES, HIMALAYA OG GOA

Varighed - 15 dage
Tilgængelighed - Året rundt
Delhi
Her taler vi klassisk Nordindienrejse! I starter i den pulserende og moderne storby Delhi, hvorfra I med tog kører nordpå til Himalaya tæt ved Gangesflodens udspring. Pilgrimme valfarter til Haridwar for at bade i Ganges, og i Rishikesh kan I overvære de spektakulære articeremonier, mens solen går ned over de […]
Fra16.800 kr.
Se detaljer
Indien Rishikesh individuel rejser til Indien
Alt det bedste af Nordindien

TIGRE, TEMPLER OG TAJ MAHAL

Varighed – 13 dage
Tilgængelighed – Året rundt
Delhi
Denne tur bringer jer både til de helt klassiske seværdigheder i Indiens gyldne trekant men også til nogle mindre besøgte byer som Haridwar og Rishikesh. I starter turen i Indiens hovedstad, en metropol som både rummer den gamle mogularkitektur, englænders kolonistil og super moderne højhuse side om side.
Fra15.700 kr.
Se detaljer
Indien Rajasthan individuel rejser til Indien
Indien

RAJASTHANS FARVEPALET

Varighed - 18 dage
Tilgængelighed - Året rundt
Delhi
Indien er landet, hvor man den ene dag kan overvældes af storbyernes ubeskrivelige sammensurium af menneskemasser for den næste dag at befinde sig i den store ensomhed i Rajasthans mægtige ørken Thar. I Rajasthan bevæger man sig hurtigt fra snævre gyder i tætbefolkede kvarterer til overdådige luftige paladser og smukke […]
Fra18.600 kr.
Se detaljer
himalaya rejse bederuller bhutan
En bjergtagende rundrejse på verdens tag

DET STORE HIMALAYA EVENTYR – INDIEN, BHUTAN & NEPAL

18 dage
Tilgængelighed – hele året
Bagdogra, Indien
Denne bjergtagende Himalaya rejse starter fra den indiske side af Himalaya bjergene, gennem Bhutan og videre til Nepal. Det hele emmer af eventyr og gamle karavaneruter, af tæt jungle og høje bjerge, af buddistiske tzonger og hinduistiske templer. I rejser over bjerge og bakkerygge til dybe dale med frodige terrassemarker […]
Fra36.400 kr.
Se detaljer
Varanasi Indien Ganges
3 ugers fortryllelse & fordybelse

INDIEN OG NEPAL. De store religioner, klosterliv & ayurveda.

Varighed – 21 dage
Tilgængelighed – Året rundt
Varanasi, Indien // Kathmandu, Nepal
Turen for jer der gerne vil fordybe jer, men også gerne vil opleve det hele. Udforsk Varanasi, hvor hinduismen intenst og naturligt smelter sammen med hverdagen og livet store øjeblikke. Bo med nonnerne i Kathmandu hvor kultur, historie og religion vælter ind over hinanden. Og find roen med yoga og […]
Fra28.800 kr.
Se detaljer
ganesh