MIDTINDIENS HEMMELIGHEDER – – Luksusrejse med Grace Tours

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

TEST MIDTINDIENS HEMMELIGHEDER – religion. natur. safari.

0
KURATERET LUKSUS
KURATERET LUKSUS
Dit navn*
Telefonnummer*
Email adresse*
Din forespørgsel*
Gem på ønskelisten

Tilføjelse af turen til ønskelisten kræver en konto

996

Hvorfor rejse med os?

 • Nyd godt af 30 års erfaring med unikke rejser til det indiske subkontinent
 • Vi kender både smutvejene og hvad der er en omvej værd
 • Du får professionel, kompetent og ærlig rådgivning

Har du spørgsmål?

Ring endelig – vi sidder klar ved telefonen alle hverdage kl. 10 – 16 og glæder os til at tale med dig.
Du kan også komme forbi til en kop te på Østerbro, eller booke et online møde.

33 117 117
mail@gracetours.com

14 dage
Året rundt
København
Indore // Bhopal, Indien
Individuelt tilpasset rejse
Rundrejse

Vil I have det bedste af en endnu ’uopdaget’ del af Indien, så er her 3 unikke nedslag. I bor hos maharajaer, vandrer med privat guide & naturvejleder i junglen, og overraskes af Bhopals kvindelige Begum-vælde, der har efterladt en storslået arkitektonisk kulturarv. En alsidig og varieret rejse, der dykker ned i både hindutempler og moskeer, tager jer til 10.000 år gamle hulemalerier i klipperne, der vidner om en civilisation der tæmmede elefanter, og som byder på natur- og safarioplevelser i særklasse.

LÆS MERE

I hjertet af Indien ligger Madhya Pradesh, som rummer nogle af de tidligste tegn på civilisation i Indien, fyldt til randen af historie og kulturrigdom. Her byggede Mogul-herskerne lystpaladser og pavilloner til hinanden i Mandus frodige bakker. Bhopals rigdom og storhedstid blev kick-startet af en afghansk eks-general fra Akbars hof, hvorefter hans kone og døtre overtog tronen, hvor de og de næste generationer af kvindelige herskere (Begums) i den grad satte deres præg på ’the city of lakes’. Indiens største moske, utallige skoler, hospitaler, veje, velfungerende sanitet & elektricitet, fri presse, kunst & kultur mæcener og storslåede paladser er blot lidt af arven efter disse magtfulde og fremsynede Begums.

På bredden af den hellige flod, Narmada, ligger fine hindutempler side om side med moskeer, hvorfra pilgrimme vandrer ud på deres pilgrimsfærd. Og fra det skønne fort har I udsigt over floden med det lille Baneshwar-tempel, der menes at være ’The Centre of the Universe’, direkte under nordstjernen.

De store nationalparker gemmer på smukke, overvældende og ganske uforstyrrede naturoplevelser, da kun få turister finder herned. Så udover jeep safaris og night-walks skal I også på tæt hold af naturen, når I bliver taget med på en unik vandretur i Satpura nationalpark & tigerreservat, hvor I overnatter i en luksus camp på flodbredden. Dette er en rejse til en del af Indien, der endnu er ’off the beaten track’, men som byder på vidtfavnende og righoldige oplevelser ud over det sædvanlige!

ESSENSEN AF REJSEN

PILGIMME & TEMPER PÅ BREDDEN AF DEN HELLIGE NARMADA FLOD. 
TREK & EKSKLUSIVE CAMPS MIDT I NATIONALPARKEN.
SAFARI & STORE NATUROPLEVELSER.
KRIG & KÆRLIGHED PÅ INDISK I MANDU.
SEJLADS & TEMPELFEST I OMKARESHWAR.
BHOPALS KVINDELIGE BEGUM-RIGHOLDIGE KULTURARV & ARKITEKTONISKE PELER.

PROGRAM

DAG 1Afrejse Danmark – klar til nye eventyr

Afrejse fra København sen aften. Forplejning ombord er inkluderet.

DAG 2Delhi – Indore – Maheshwar: Ankomst til Indien og ud på landet

Ankomst til Delhi tidlig morgen, flyskifte og ankomst til Indore over frokost. Ved ankomsten til Indore venter jeres chauffør og I kører ned til Maheswar, en tur på et par timer. Indore er det kommercielle centrum af staten Madhya Pradesh, og med lidt under 5 millioner indbyggere er det den 15. største by i Indien. Under Maratha-imperiet var Indore et vigtigt stop mellem Deccan- plateauet og Delhi. Efter Maharaja Madhavrao Peshwas død blev Maratha-imperiet sønderdelt, og Indore blev erklæret hovedstaden i Holkar-staten, indtil Rani Ahilyabai Holkar flyttede hovedstaden til Maheshwar. Når I kommer til Maheshwar skal I bo på fortet ved den hellige og sagnomspundne Narmada floden. Fortet har en spektakulær udsigt over den kilometer brede flod, en udsigt der er stort set uændret fra den Ahilyabai så ud over, mere end to hundrede år siden.

Maheshwar by er ca. 4.000 år gamle, og i dag en herlig lille by med livlig bazar, et fort der troner over floden, et lille museum om Ahilyabai og ikke mindst de mange templer. Langs floden ligger nogle af Indiens smukkeste ghats og templer dedikeret til forskellige avatarer af Lord Shiva, samt krematorium kenotaf af herskerne i Indore. Selvom Maheshwar er dedikeret til tilhængere af Lord Shiva, er alle velkommen til at besøge templerne.

I dag er dele af fortet indrettet til hotel, og her skal I bo de næste dage. Stedet er indrettet i en stil, der er tro mod familiens historie og en fashionabel stil, der ligger vægt på godt selskab, sublimt værtskab og lækker mad. Meget er økologisk dyrket på fortets nærliggende gård og en kombination af det bedste fra det indiske og vestlige køkken. Prins Richard Holkar, den nuværende ejer og goumet, har såmænd også udgivet sin egen kogebog, han kokkerere også gerne selv, når han er her, og sender ellers dagligt menuen til Kuntabai (hans tidligere barnepige, der bestyrer stedet til daglig). I løbet af dagen serveres måltiderne forskellige steder i haven, på fort-muren med udsigt over floden eller inde i de kongelige gemakker. I bliver tilskyndet til at nyde omgivelserne, drikke lidt eftermiddagste eller sejler en tur på floden. Ved solnedgang kan I nyde en sundowner, på en af de mange fine terrasser og åbne gårde, før maden.

Overnatning i Maheswar, aftensmad inkluderet.

DAG 3Maheshwar: Sejltur og eftermiddagste på floden

I vågner op til lyden af livet på Narmada-flodens bred, fuglene i haven og lander lige så blidt i Indien. Om eftermiddagen går I ned til floden og bliver taget med på en sejltur til Baneshwar Templet i midten af floden. Baneshwar templet er, ifølge gamle hinduistiske tekster, universets centrum, da den akse der forbinder midten af jorden og Nordstjernen passerer gennem dette enkle tempel! Det er den skønneste solnedgangstur I kan forstille jer, og en Kuntabai sørger for en kurv med te og forsyninger, så I blot skal læne jer tilbage og nyde turen.

Overnatning i Maheswar, morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 4Maheshwar – Mandu – Maheshwar: Malwa-sultanernes forladte hovedstad

Udflugt til Mandu, som er en kærlighedserklæring fra digter-prinsen, Baz Bahadur, til sine smukke hustru, Rani Roopmati. Højt oppe på toppen af en bakke stirrer Roopmati’s Pavilion ned på Baz Bahadur Palads, som er et storslået udtryk for afghansk arkitektur. Mange af Mandus bygninger er helt igennem arkitektoniske perler, som f.eks. den massive Jami Masjid og Hoshang Shahs grav, som gav inspiration til Taj Mahals bygmestre århundreder senere.

Under Mughal-perioden var Mandu, med sine søer og paladser, kulisse for pragtfulde og ekstravagante fester. Og Mandus herlighed lever videre i legender og sange, der stadig fortælles.

Overnatning i Maheswar, morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 5Maheshwar: Templer, bazarliv og daseri ved den smukkeste pool

Dagen er jeres til at udforske Maheshwar på egen hånd med f.eks. et besøg i Ahilyabais tempel og det lille museum dedikeret til hende, beliggende i hendes tidligere tronsal. Byen nævnes i Ramayana og Mahabharata (de to store sanskrit-eposer) under det gamle navn Mahishmati og var Kong Kartivarjuns hovedstad i gamle tider. Under dronning Rani Ahilyabai Holkar i det 18. århundrede så byen en periode med genopblussen, og både fortet og de fleste af templerne er fra denne periode. Maheshwar er kendt for sine mange, små familievæverier, hvor de producerer de smukkeste sarier, som er til salg på den lille bazar.

Eller nyd blot poolen på fortet, de forrygende udsigter og den gode mad.

Overnatning i Maheswar, morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 6Maheshwar – Omkareshwar – Satpura: Nationalpark & tigerreservat

I kører til Satpura nationalpark & tigerreservat og stopper undervejs i Omkareshwar, et lille ’mini Varanasi’ der ligger på en ø, efter sigende formet som Om-tegnet, midt i Narmada og Kaveri floderne. Det vigtigste tempel er Shir Omkar Mandhata, et hinduistisk tempel dedikeret til guden Shiva. Det er en af de 12 Shiva Jyotirlinga helligdomme (templer) i Indien. Narmada floden bliver af mange indere opfattet som helligere end Ganges, da det ifølge indisk mytologi er i Narmada, at gudinden Ganga (Ganges floden) kom for at bade og blive renset, da hun blev forurenet af alle de synder som de bedende vaskede væk i Ganges.

En hængebro forbinder landsbyen med øen, og når først I er kommet over på øen, finder I en række hindu og jain templer, små smalle gader og bazarer. De to vigtigste templer her er Omkareshwar (hvis navn betyder ”Lord of Omkaara” eller ”Lord of the Om Sound”), og Amareshwar (hvis navn betyder ”udødelig herre” eller “Lord of the Immortals”). Der laves puja tre gange om dagen og store grupper af hinduistiske pilgrimme valfarter til øens templer. I kan også vælge at hyre en båd og bådsmand til at sejle rundt om øen, så får I den fulde velsignelse med, og det er fin lille tur på en times tid.

Ved ankomsten til Satpura Nationalpark bliver I indkvarteret på en skøn luksus lodge nær parken.

Overnatning i Satpura, morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 7Satpura: Jungleliv, safari og vilde dyr

Om morgenen bliver I taget med på jeep safari inde i ’core zone’ af parken, og om eftermiddagen/aftenen fælles ture til fods med de naturkyndige værter eller sejlads i bufferzonen omkring parken.

Satpura nationalpark har hentet sit navn fra Satpura Hills, og den bogstavelige betydning af Satpura i Sanskrit er ‘Hundred Mountains’. Satpura nationalpark dækker over fem hundrede kvadratkilometer, er en af Indiens bedste parker til observationer af leoparder og dovendyr og indeholder et tigerreservat, der blev oprettet i 1981.
Parken er et blomstrende økosystem for dyr, fugle og sjældne planter, træer og urter. Dog er det kun for relativt nyligt at den åbnede op for turisme, hvilket gør den mindre udviklet og mindre besøgt. Det er også den eneste park i Indien, der tillader en hel række safarimuligheder med kanosejlads på Tewa-dæmningen, jeep safari, gå safari gennem kerneområdet og elefant safari – natkørsler i buffersoner er også mulige. Selvom tigerspotting er sjælden under junglesafarierne her, bliver territorierne med tiden bedre kendt og dermed øges observationerne også.

Overnatning i Satpura, morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 8Satpura – Panchmarhi: I begynder jeres trek

I starter tidligt og forlader lodgen kl. 06.00 for at køre til Pachmarhi, en dejlig hillstation blandt Satpuras højeste toppe. Omkring kl. 09.30 ankommer I til Pachmarhi, hvorfra trekket starter. Herfra vandrer I ca. 6-7 km til Kanchighat, hvor frokosten bliver serveret – dele af turen er en smule stejl, og undervejs skifter skoven fra ’Sal forests’ til teaktræsskov. I Kanchighat er det muligt at snuppe en dukkert i floden og nyde det rige og farverige fugleliv, blandt andet rødøret bulbul, kastanjebuget spætmejse, brillefugl, indisk skrædderfugl, indisk gul tit og smukke guldsmede som ’Stream Glory’ og ’Stream Jewel’.

Efter frokost går I yderligere 6 km til den maleriske Dehelia-camp beliggende på bredden af Denwa-floden. Den eksklusive mobile lejr bliver oprettet langs en dejlig sandstrand ved floden, hvor I overnatter i telt og middagen bliver serveret under stjernerne.

Er I heldige, så er det muligt at se det indiske malabar egern (Indian giant squirrel).

Overnatning i Satpura i telt, morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 9Panchmarhi: Undervejs på trek

I vågner op til lyden af Denwa-floden og morgenmaden serveres kl. 7. I dag går I sammenlagt 16 km, delvist langs bredderne af Denwa og delvist i et uberørt skovhabitat. Langs Denwa ser man tydeligt variation i Satpuras natur. Høje sandbanker, smalle vandløb og et sted løber Bainganga-floden sammen med Denwa-floden, smukt og dramatisk. Til tider bliver I nødt til at vade gennem dybt vand til knæene. Efter ca. 9 km kommer I til Jhela-campen, som bliver dagens frokoststop. Her kan I være heldige at se toppet slangeørn, isfugle, bjergvipstjert, hvidflanket Niltava og indisk grib. Undervejs er der en stejl klippe, der bruges af de truede indiske gribbe som yngleplads.

Efter Jhela forlader I Denwa-floden og går de næste 6 km gennem tør løvskov mod Manakachar, hvor jeres eksklusive mobile lejr bliver oprettet. Alle disse områder ligger inden for reservatet, og I kan sandsynligvis støde på flere fuglearter som toppet slangeørn, indisk gråtoko, isfugle, jungleprinia, orientalsk hættepirol, gulpandet bladfugl blandt andre. Ved ankomsten til Manakachar er det tid til middag og endnu en nat i telt.

Overnatning i Satpura i telt, morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 10Panchmarhi – Satpura: Jeep safari

Dagen starter lidt lettere og senere. Morgenmaden bliver serveret kl. 08.30, inden det er tid til at køre tilbage til jeres lodge. Nyd en afslappende dag i lodgen inden I om eftermiddagen bliver taget med på jeep safari i ’core zone’ af parken.

Overnatning i Satpura, morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

DAG 11Satpura – Bhimbetka – Bhopal: Vidnesbyrd om Indiens ældste civilisationer

Efter morgenmaden forlader I Satpura og kører op til Bhopal. Undervejs passerer I Vindhyan-bjergene og Bhimbetka, ca. 50 km syd for Bhopal. I det klippefyldte landskab med tæt skov og forrevne klipper findes over 600 klippehuler, der kan dateres til den yngre stenalder. I over 500 af hulerne findes malerier, der i levende panoramiske detaljer skildrer livet for de forhistoriske hulebeboere. De er udført primært i rødt og hvidt, med lejlighedsvis brug af grøn og gul, med temaer taget fra hverdagens begivenheder. Scener der skildrer jagt, dans, musik, heste- og elefantryttere, kampe med dyr, honning indsamling, dekoration af kroppen, forklædninger, maskering og husholdnings scener. Dyr som bisonokser, tigre, løver, vildsvin, elefanter, antiloper, hunde, firben og krokodiller er også blevet skildret i nogle af hulerne. Populære, religiøse og rituelle symboler forekommer også hyppigt.

Det er både sælsomt og smukt at vandre op gennem historien, og en forrygende oplevelse.
Ved ankomsten til Bhopal bliver I indkvarteret i byens smukkeste retreat hotel, som ligger i udkanten af byen og med Van Vihar nationalpark i baghaven.

Overnatning i Bhopal, morgenmad inkluderet.

DAG 12Bhopal: Bytur i Bhopals Begums by

Bhopal er egentlig to byer i én by, delt af en par søer og to stærkt kontrasterende bybilleder. Mod nord finder I den gamle by, et fascinerende område af moskeer, små gyder der slanger sig gennem byen, eksotiske havelier (palæer) og overfyldte basarer. Syd for de to søer ligger det nye Bhopal, moderne, med brede veje, eksklusive shopping malls og nye hoteller og restauranter beliggende i Arera og Shamla Hills, hvorfra der er udsigt over søerne og den gamle by. Byens centrale distrikt er kendt som New Market.

I bliver taget med på bytur i Bhopal, der er en forunderlig kombination af skønhed, historie og moderne byplanlægning. Som Delhi har Bhopal en alsidig profil, den gamle bydel byder på myldrende markedspladser og gamle moskeer og paladser, der fører en tilbage i tiden. Lige så imponerende er den nye bydel med de brede boulevarder og grønne parker og haver. Man bliver grebet af Bhopal!

I besøger Laxmi Narayan-templet, Taj-ul-Masjid, en af de største moskeer i Indien, Moti Masjid og Sadar Manzil. Og kører forbi Vidhan Sabha, Tagore-mindesmærket og Indiens nationale arkiv. Og ikke mindst det super velformidlende stammemuseum, Museum of Man, som nemt kan tage noget tid, hvis I er interesserede i adivasi (indiens oprindelige befolkning) kultur og historie.

Overnatning i Bhopal, morgenmad inkluderet.

DAG 13Bhopal: Dagen fri

Dagen er jeres. I kan låne en cykel på hotellet og køre en tur i Van Vihar nationalpark. Tage ind til New Market, hvis shoppetrangen kommer over jer eller forkæle jer selv med en dejlig massage og spa-behandlinger på jeres hotel – de har en virkelig god spa og en skøn pool.

Overnatning i Bhopal, morgenmad inkluderet.

DAG 14Hjemrejse Bhopal – Delhi – København

Så går turen hjemad igen med bagagen fuld af oplevelser og indtryk.

Efter en tidlig morgenmad bliver I hentet på hotellet og kører ind til Bhopal lufthavn. Afrejse tidlig morgen, et flyskifte i Delhi og ankomst til København om aftenen.

PRIS

39.000 kr. for 14 dage

Per person i delt dobbeltværelse
Valgfri afrejsedato året rundt
Individuelt tilpasset rejse som kan designes efter dine behov og drømme

Up-Grace:

+ business class på fly: ca. 14.000 kr.

Alle priser er fra-priser, afhængig af om der er ledig plads på fly & hotel på bookingtidspunktet

Alt dette er inkluderet i rejsen:

 • Fly København – Indore // Bhopal – København på økonomiklasse inkl. skatter & afgifter pt
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • Helpension i Maheshwar, Satpura & Panchmarhi Trek
 • Daglig morgenmad i Bhopal
 • Al transport som nævnt i egen bil med chauffør
 • Lokale engelsktalende guider på ture nævnt i program
 • Entré til steder besøgt på rejsen, som nævnt i program
 • Jeep safari & nature walks & sejlads i Satpura (undtagen om onsdagen hvor parken er lukket)
 • Safari guide på trek
 • Full service trek
 • Pris er eksklusiv:Forsikringer, visum til Indien, fakturagebyr 90 kr. og frivilligt bidrag til NGO 7 kr. & alt ikke beskrevet under “Inkluderet” såsom forplejning udover nævnte og drikkepenge.
 • Alle rejser, vi udbyder, er omfattet af pakkerejseloven, dækket af rejsegarantifonden og produktansvarsforsikring.

BEMÆRK

På trekket i Satpura vandrer I i et afsidesliggende område og bliver derfor indkvarteret i jeres egen enkle men eksklusive teltlejr, som dagligt bliver sat op, så den er klar, når I er fremme.

Det er en god idé at medbringe vandrestøvler/sko, lange bukser til når I går gennem underskoven, en hat til solen samt myggebalsam og solcreme. Da hovedparten af vandreturen foregår inde i selve Satpura tigerreservat bliver ruten lagt i fællesskab med ’the forrest department’ og kan ændres med kort varsel.

Ganesh
We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

GDPR