logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

NEPALS GAMLE SJÆL & AYURVEDA

0
Ayurveda i Nepal
Fra20,200 kr.
Ayurveda i Nepal
Fra20,200 kr.
Dit navn*
Email adresse*
Din forespørgsel*
Gem på ønskelisten

Tilføjelse af turen til ønskelisten kræver en konto

2180
Varighed – 16 dage
Tilgængelighed – Året rundt
København
Kathmandu, Nepal
Rejseform – Ayurveda/Kulturrejse
Rejsetype - Individuel rejse
Det ældgamle kongerige Nepal har så meget at byde på, at du bliver mættet med indtryk og uforglemmelige oplevelser, både hvad angår kultur og natur.
Denne tur kombineres desuden med seks dages ayurvedabehandlinger af høj kvalitet – med udsigt til tre af Himalayas mastodonter.

I starter turen i Bhaktapur, én af Nepals mest kulturrige byer med velbevarede templer og unikt kunsthåndværk i træ, sten og metal. Her kan I også se noget af landets fineste arkitektur. Herefter tager I til Bandipur, beliggende en kilometer oppe på en bjergside med en smuk basar og mange skønne seværdigheder. I kører gennem dale og slugter, krydser floder og ser utrolige udsigter, før I kommer til Pokhara, som er en populær turistdestination, kendt for sin åndeløse skønhed og spektakulære scenerier med frisk luft og krystalklart vand i søerne. Her, under de sneklædte tinder, får I ayurvedabehandlinger på Himalayan Nature Spa.

Programmet fortsætter med sightseeing i Pokhara og en kort flyvetur op til Kathmandu. I hovedstaden skal de største seværdigheder naturligvis opleves, først på Kathmandu Durbar Square, der summer af liv og som er Nepals turistattraktion nr. 1 og på Verdensarvslisten. Det er her, at

kongerne blev kronet og tilbedt, og det er her, du kan se Kumari Bahal, det overdådigt dekorerede hjem for den kongelige Kumari, den levende gudinde, som er en manifestation af gudinden Durga.

Swayambhunath – også kaldet Abetemplet – er én af de ældste og mest respekterede helligdomme i Nepal. Den store hvide kuppel og glimtende gyldne spir med de altseende øjne er ikke kun dalens landemærke, men også landets vartegn; de fleste har set billeder af denne stupa (buddhistiske helligedom), som er et yndet pilgrimsmål.

I kommer også til at opleve det vigtigste hindutempel i Nepal, nemlig Pashupatinath (Herren over dyrene) som også er landets beskytter. Det er et fascinerende tempelkompleks med mange arya ghats (kremationspladser) ved bredden af Bagmatifloden. Stedet besøges af mange Naga sadhuer (de nøgne asketer) som får stor opmærksomhed med deres frygtindgydende udseende. De er splitternøgne, smurt ind i aske og har lange dreadlocks.

Alt i alt er disse 16 dage er spækket med guddommelige oplevelser og fyldt med fotomuligheder.

NEPALS GAMLE SJÆL & AYURVEDA

PROGRAM

1. DAG Afrejse Danmark – klar til nye eventyr

Afrejse fra København.

2. DAGKathmandu – Bhaktapur: Ankomst til Kathmandu og udflugt til den gamle hovedstad

I bliver straks efter ankomst kørt til Bhaktapur, der ligger 18 km mod øst. Bhaktapur er på UNESCO’s Verdensarvsliste grundet dens rige kultur med velbevarede templer og vidunderligt kunsthåndværk. Byens templer er unikke med mange udførlige udskæringer og finesser i træ, sten og metal. Bhaktapur byder også på noget af Nepals fineste arkitektur. Fra det 14. til det 16. århundrede, da Bhaktapur havde sin storhedstid, var den hovedstad for hele Malla Kongeriget, i dag rangerer den som tredje største by i Kathmandu dalen.

3. DAG Bhaktapur: Bytur i Bhaktapur

Sammen med jeres guide er dagen sat af til at udforske Bhaktapur, som på trods af jordskælv og hyppige genopbygninger har beholdt sin middelalderlige charme. Her holdes traditionerne i hævd, og det daglige liv er stadig centreret omkring de gamle vandtanke, der er bygget for at opbevare rent vand til at drikke, vaske sig i og foretage religiøse ceremonier. Den dag i dag fungerer disse vandtanke som landsbyernes sociale samlingspunkt. Indbyggerne i Bhaktapur er hovedsaligt bønder eller kunsthåndværkere som pottemagere, smede eller træskærere. Deres produkter er handelsvarer, der har ernæret byens indbyggere helt tilbage fra det 12. århundrede, hvor varerne blev handlet på ruten mellem Tibet og Indien. I Bhaktapur er en af de store attraktioner Changu Narayan Temple med gude-ørnen, Garuda, der er i færd med at konsumere en slange. Templet hævdes at være dalens ældste, og den inskription, der findes på en af stensøjlerne, er med sikkerhed den ældste steninskription, der er blevet fundet i Nepal. Her findes også den berømte Garuda-statue fra det 5. århundrede, som knæler foran tempelindgangen samt den vidunderlige tiarmede Vishnu fra samme periode.

4. DAG Bhaktapur – Bandipur: Videre rejse med imponerende udsigter

I forlader Kathmandu, og turen ud af byen byder på imponerende udsigter. I passerer Trisulifloden og det massive Marsyangdi Hydroelectric Project Powerhouse og kører forbi gamle landbyer med stenhuse. De grønne risstrå, der dyrkes overalt, står på sirligt ordnede terrasser med bjergene i baggrunden. I ender i Bandipur, en lille by på en bjergside beliggende en kilometer oppe.

5. DAG Bandipur: Bytur til silkefarme og templer

Den originale Bandipur var en simpel Magar landsby, men i 1800-tallet blev den koloniseret af Newarerne fra Bhaktapur og blev herefter et velstående center for beklædningsfremstilling og et handelsstop på den berømte Indien-Tibet rute. I dag producerer Bandipur stadig silketråd, og der findes en lille silkefarm en kort gåtur fra byens basar. Ellers spindes silketråden i hjemmene og sælges herefter til brug for produktion af tørklæder og gulvtæpper. Bandipur er ligesom sin ”storebror” Bhaktapur særdeles rig på kunst og kultur, og har desuden en utrolig naturrigdom med skovbeklædte bjergsider og bjergstier der leder de vandreglade til nærliggende landsbyer og interessante templer. Området har op til 24 forskellige typer orkideer. Den smukke lille basar, som ligger på en bjergside, er Bandipurs centrum og hjerte. Her kan man stadig se de velbevarede gamle Newar-bygninger med finurligt træskærerarbejde. I centrum findes også et lille pagodatempel, Bindhyabasini templet, som blandt andre guder huser gudinden Bindhyabasini. Der er en del gode udflugtsmål i nærheden, blandt andet templer som er værd at besøge, og så er der flotte drypstenshuler på bjergsiden (en halv times klatretur op fra hovedvejen), hvor Siddha Cave, som først blev opdaget i 1987, er den største.

6. DAG Bandipur – Pokhara/Begnas: Afslapning ved spektakulære scenerier

Fra Bandipur tager I videre, vest over Madifloden, kører opad i bjergene, igen med et fantastisk kig over den dybe slugt, der krydses af en hængebro, før I kører nedad mod den brede Sitidal og ender i Pokhara. Turen er i alt 78 km og tager cirka 2 ½ time. Pokhara er en populær turistdestination, kendt for sin åndeløse skønhed og spektakulære scenerier. Denne fortryllende by har et utal af smukke søer og en utrolig udsigt over bjergene, med tre af de største tinder over 8000 meter, tilhørende Annapurna, Dhaulagiri og Manaslu bjergkæderne. Pokhara er et perfekt sted at slappe af og nyde naturens skønhed, som I vil opdage i de næste seks dage, hvor I bliver der for at få ayurvedabehandlinger.

7. - 12. DAGBegnas: Ayurveda behandlinger, spa og yoga

En af Pokharas smukkeste søer er Lake Begnas, og her byder Nepal på ayurveda behandlinger af høj kvalitet med tre af Himalayabjergenes højeste tinder som bagtæppe. I får seks dage med komplet afslapning og ayurveda på Lake Begnas Resort, der ligger bedårende på en bjergside med udsigt over floden. Selv om det er meningen, at I skal slappe af i de dage, hvor I modtager behandlinger, er det næsten umuligt ikke at snuse lidt til de letteste af de mange ”hiking trails”, der findes i området, og som I kan vælge mellem. Men I kan også tage en rolig sejltur rundt på søen, fiske eller kigge på det rige fugleliv. Lake Begnas Resort har en kemikaliefri swimmingpool, og for dem der er interesseret i yoga og meditation, findes der en pavillon i haven til det samme. Man kan også booke sin egen yogainstruktør på resortet mod betaling. Himalayan Nature Spa, som resortets ayurvedasted hedder, byder på flere forskellige typer behandlinger som foryngelseskure, udrensning, vægttab og selvfølgelig behandlinger, der er målrettet til den enkelte persons krop og skavanker. Resortet er også kendt for deres gode køkken, de dyrker deres egne økologiske grøntsager og krydderier og sørger for kun at bruge de bedste råvarer. Under opholdet kan I også vælge en speciel ayurvedisk menu, der er vegetarisk.

13. DAG Begnas – Pokhara – Kathmandu: Bytur i Pokhara og videre rejse mod Kathmandu

I foretager en blid landing efter ayurvedaen og har en halv dag med sightseeing i Pokhara by, hvor I blandt andet skal se Bindhyabasini templet, der blev opført i det 17. århundrede og er helligt for den store gudinde Durga, som tilbedes her i form af en saligram (som er en art fossilsten, der kun findes i den hellige flod Kali Gandaki, dybt inde i Nepals bjerge).

Bhimsen templet er tilegnet en gammel Newari handelsgud og dekoreret med erotiske udskæringer. Her kan du også købe kurve og keramik, der fremstilles i store mængder på det omkringliggende torv. Herudover er det værd at besøge Devi Falls, som er beliggende tæt på Tashling Tibetan Refugee center samt Gupteswar Mahadevhulen og Setiflodens slugt.

Efter sightseeing bliver I kørt til Pokhara Lufthavn for at stige ombord på et fly på en tur på 25 minutter til Kathmandu. Om aftenen slapper I af på jeres hotel med lidt god mad.

14. DAGKathmandu: Bytur i Kathmandu

I dag er dagen, hvor hovedstadens største seværdigheder skal udforskes. I starter på Kathmandu Durbar Square, som summer af liv og er byens mest populære turistattraktion og på Verdensarvslisten. Det er her, at kongerne blev kronet og tilbedt. Torvet har flere end 50 monumenter, hvoraf det mest berømte er Kumari Bahal, det overdådigt dekorerede hjem for den kongelige Kumari, den levende gudinde, som er en manifestation af gudinden Durga i form af en lille menneskepige, som er særligt udvalgt til den prestigefyldte opgave. I kan også besøge Jagannath Mandir, et tempel fra det 14. århundrede og det ældste i området. I templets trappetrin er indgraveret inskriptioner på mange sprog. I kan vælge at se Taleju Mandir, et af de største og fineste templer i hele dalen. Det er dedikeret til værtsguden for den kongelige familie, Taleju Bhawani, en arrig form af gudinden Durga, der engang krævede blodige menneskeofringer. For at få et pust af et mere moderne Nepal kan Freak Street besøges, det var det berømte hippie-hang-out i de sene tressere og tidligere halvfjerdsere. Her mødtes rejsende fra hele verden. I dag er hippierne for længst forsvundet, men gaden har bevaret sit navn, og der er enkelte steder, som stadig afspejler den svundne æra.

Swayambhunath er en af de ældste og mest respekterede helligdomme i landet. Den store hvide kuppel og det glimtende gyldne spir samt de altseende øjne er ikke kun dalens landemærke, men også Nepals vartegn. Denne stupa (buddhistisk helligdom) er et yndet pilgrimsmål. Buddhas fødselsdag, Det Tibetanske Nytår samt Gunla, som er en månedlang festival, fejres her med pomp og pragt. Du kan komme op til helligdommen ved at klatre de 365 trin op ad bjergsiden, eller du kan vælge at køre ad den kringlede vej på den anden side af bjerget. Der findes også mange andre templer i komplekset, hold især øje med det mystiske Shantipur Tempel, som siges at være beboet af tantra-dyrkeren Shantikar Acharya, hvis meditation har holdt ham i live siden det 8. århundrede. For nyligt er også tilbygget en gigantisk næsten 30 meter høj Buddha-statue.

15. DAGKathmandu: Bytur i Kathmandu

Efter morgenmaden skal I besøge flere af Kathmandus attraktioner. Engang var Boudha et kongerige i kongeriget. Juvelen i dens krone var dengang – og er stadig – Boudhanath Stupa. I Boudha har Chini lamaerne gennem tre inkarnationer siddet på guvernørposten og ageret som mellemmænd mellem den nepalesiske regering og tibetanere, der rejste frem og tilbage til Indien som pilgrimme. Fra midten af det 19. århundrede og frem til den tredje Chini Lamas bortgang. I 1982 var disse lamaer substantielle i at forøge Boudhanaths religiøse og sociale betydning.

Det vigtigste hindutempel i Nepal er Pashupatinath (Herren over dyrene), som også er landets beskytter. Det er et fascinerende tempelkompleks med mange arya ghats (kremationspladser) ved bredden af Bagmatifloden. Det mest imponerende er hovedtemplet med dets tag i Pagodastil og i forgrunden den 300 år gamle bronze Nandi, som er Shivas tyr. Templet huser også den to meter høje lingam (Shivas falliske symbol), som har et ansigt på hver af de fire sider. Denne lingam menes at være fra det 14. århundrede og er et af de vigtigste pilgrimssteder for tilbedere af guden Shiva fra hele verden. Festivalerne Teej (kvindernes festival) og Maha Shivaratri (Shivas nat) samler i titusindvis af pilgrimme, men det er Naga Sadhuerne (de nøgne asketer), som får størst opmærksomhed med deres frygtindgydende udseende. De er splitternøgne, smurt ind i aske og med de lange dreadlocks. Husk at sætte ekstra hukommelse i kameraet.

16. DAGAfrejse Kathmandu – København

Så går turen hjemad igen med baggagen fuld af oplevelser og indtryk.

NEPALS GAMLE SJÆL & AYURVEDA

20.200 kr. for 16 dage

Valgfri afrejsedato året rundt
Individuel, skræddersyet rejse som kan tilpasses ønsker og behov

Inkluderet:

  • Flybillet København-Kathmandu t/r & lufthavnsskatter og afgifter
  • Flybillet Pokhara-Kathmandu & lufthavnsskatter og afgifter
  • Ophold i delt dobbeltværelse m. morgenmad
  • Ayurvedisk helpension i Begnas
  • 6 dages ayurvediske behandlinger
  • Al transport som nævnt i egen bil med chauffør
  • Lokal engelsk talende guide på ture nævnt i programmet
  • Entré til sights og monumenter besøgt på ture nævnt i programmet

Ikke inkl.: Forsikringer, visum, fakturagebyr 90 kr. og frivilligt bidrag til NGO 7 kr. & alt ikke beskrevet under “Inkluderet” såsom forplejning udover nævnte og drikkepenge.

Alle rejser, vi udbyder, er omfattet af pakkerejseloven, dækket af rejsegarantifonden og produktansvarsforsikring.

NEPAL andre rejser
SJÆLFULDE NEPAL
Nepal

SJÆLFULDE NEPAL

Varighed - 17 dage
Tilgængelighed - Året rundt
Kathmandu
Det ældgamle kongerige Nepal har masser at byde på, både hvad angår kultur og natur. Denne tur tager jer fra byer til landsbyer og I oplever både det hinduistiske Nepal og ikke mindst det buddhistiske, når I overnatter i Neydo klostere og besøger Jampaling, en tibetanske flygtningelejr, hvor jeres vært […]
Fra19,300 kr.
Se detaljer
LEV MED NONNERNE I KATHMANDU (OGSÅ FOR MÆND)
Tid til fordybelse i Nepal

LEV MED NONNERNE I KATHMANDU (også for mænd)

Varighed – 12 dage
Tilgængelighed – Året rundt
Kathmandu
Grib den enestående mulighed for at fordybe jer i Buddhismens lære og komme tæt på en meget anderledes hverdag. I har nu mulighed for at leve og praktisere med de buddhistiske nonner fra Tek Chok Ling klosteret i Kathmandu. Vær med til puja, meditation, mandalamaling, dans og yoga og bliv […]
Fra13,000 kr.
Se detaljer
Ayurveda i Nepal

NEPALS GAMLE SJÆL & AYURVEDA

Varighed – 16 dage
Tilgængelighed – Året rundt
Kathmandu, Nepal
Det ældgamle kongerige Nepal har masser at byde på, både hvad angår kultur og natur. Denne tur tager jer fra byer til landsbyer og I oplever både det hinduistiske Nepal og ikke mindst det buddhistiske, når I overnatter i Neydo klostere og besøger Jampaling, en tibetanske flygtningelejr, hvor jeres vært […]
Fra20,200 kr.
Se detaljer
himalaya rejse bederuller bhutan
En bjergtagende rundrejse på verdens tag

DET STORE HIMALAYA EVENTYR – INDIEN, BHUTAN & NEPAL

18 dage
Tilgængelighed – hele året
Bagdogra, Indien
Denne bjergtagende Himalaya rejse starter fra den indiske side af Himalaya bjergene, gennem Bhutan og videre til Nepal. Det hele emmer af eventyr og gamle karavaneruter, af tæt jungle og høje bjerge, af buddistiske tzonger og hinduistiske templer. I rejser over bjerge og bakkerygge til dybe dale med frodige terrassemarker […]
Fra36,400 kr.
Se detaljer
Nepal ufiltreret grupperejse
En rejse med dybde, for en eksklusiv gruppe på maks 15 personer.

NEPAL UFILTRERET & ALL INCLUSIVE!

16 dage
Tilgængelighed – d. 1. – 16. marts 2019
Kathmandu, Nepal
Denne unikke Nepal grupperejse er for dig, der søger de autentiske og upolerede rejseoplevelser, og gerne sammen med andre. De to erfarne østenfarere og Nepal-entusiaster, Bjørn og Jacek, vil tage en ekslusiv gruppe på max 15 personer med på en rejse, hvor deres elskede Nepal bliver dit, helt uden omsvøb […]
Fra19,900 kr.
Se detaljer
ganesh