logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

NEPAL UFILTRERET & ALL INCLUSIVE!

0
En rejse med dybde, for en eksklusiv gruppe på maks 15 personer.
Fra19,900 kr.
En rejse med dybde, for en eksklusiv gruppe på maks 15 personer.
Fra19,900 kr.
Dit navn*
Email adresse*
Din forespørgsel*
Gem på ønskelisten

Tilføjelse af turen til ønskelisten kræver en konto

4501
16 dage
Tilgængelighed – d. 1. – 16. marts 2019
København
Kathmandu, Nepal
Rejseform – Grupperejse med Bjørn og Jacek
Rejsetype – Kulturrejse
Denne unikke Nepal grupperejse er for dig, der søger de autentiske og upolerede rejseoplevelser, og gerne sammen med andre. De to erfarne østenfarere og Nepal-entusiaster, Bjørn og Jacek, vil tage en ekslusiv gruppe på maks 15 personer med på en rejse, hvor deres elskede Nepal bliver dit, helt uden omsvøb – helt ufilteret.
Du får en enestående mulighed for at opleve Kathmandu-dalen, som set gennem fotografen Bjørns linse – gennem de buddhistiske nonners daglige ritualer, når du bor på Jaceks dejlige gæstehus i Tek Chock Ling klosteret – på vandreturene i højene nær Kathmandu, hvor solen står op over Himalayas tinder – gennem det pulserende gadeliv og i de storslåede templer og helligdomme – og når det tibetanske nytår, Lhosar, og Shiva festivalen, Shivaratri, bliver fejret. – ”Itsi Bitsi, tag med os til Nepal”!

Grace Tours har, i tæt samarbejde med Jacek og Bjørn, skabt denne helt unikke grupperejse, en oplevelsestur, hvor du kan komme anderledes tæt på livet i Nepals legendariske Kathmandudal.

Basen er Tek Chok Ling klosteret i Kathmandus Boudha kvarter, hvor vi bor på klosterets gæstehus, som drives af nonnerne med hjælp fra Jacek, der flyttede fra København til Kathmandu for år tilbage. Helt exceptionelt bliver vi inviteret ind i en ellers lukket kultur og oplever dagligdagen i klosteret, hvorfra vi også udforsker Kathmandus mange arkitektoniske rigdomme og bevægende templer, samt fordyber os i de hinduistiske og buddhistiske kulturer, traditioner, historier og legender. Vi er også så heldige at kunne opleve den største hinduistiske festival Maha Shivaratri (Shivas Nat) samt fejre det tibetanske nytår, Lhosar.

I løbet af turen bevæger vi os også udenfor storbyen og dybt ind i hjertet af nogle af de mange Newar middelalderbyer og landsbyer. Her leves livet uforstyrret og næsten uændret, som det har gjort i utallige generationer. Da Bjørn selv har boet i årevis blandt Newarene, kommer vi med ham som guide lidt tættere på – og lidt mere ind under overfladen – end ellers muligt. Vi kan slå os ned på én af tempelpladserne og lade det hele passere revy – hvilket er en helt uforglemmelig og fantastisk dejlig måde at begynde dagen på. En tur til Nepal bør næsten også inkludere Himalaya bjergene i en eller anden form, og på denne tur tager vi ud til Kavre Palanchowk distriktet for bl.a. at få en mulighed for at se solen stå op over bjergene, hvis vejret tillader det. På dagsture vandrer vi gennem landsbyer, de 1000 trin op til Kali templet og slentrer mellem terrassemarkerne, inden vi nyder et velfortjent hvil på vores dejlige resort.

Rejsen er spækket med kultur, natur og meditativ ro – og så er den ”all-inclusive”, hvilket betyder, at du ikke skal tænke på andet end at suge eventyret til dig.

NEPAL UFILTRERET & ALL INCLUSIVE!

PROGRAM

Printvenlig program HER

1. DAG / d. 1. marts 2019Afrejse fra Danmark – klar til nye eventyr

Afrejse fra København.

2. – 4. DAG. / d. 2. – 4. marts 2019Kathmandu: Boudha, Tek Chok Ling klosteret og buddhismen

At flyve ind til Kathmandu med Himalayas tinder spredt ud over hele horisonten er en uforglemmelig oplevelse. I vil blive modtaget af jeres rejseførere Jacek og Bjørn i Tribhuvan lufthavnen i Kathmandu og kørt direkte til Tek Chok Ling nonneklosteret i Boudha, hvor I vil blive indkvarteret i Döndrup Guest House¬ indenfor klosterets mure.
Den første dag tager vi det med ro og akklimatiserer os til Kathmandus rytme og klosterets fred. Jacek & Bjørn introducerer os til turen, klosteret og vores nye ”hjemby”.

Hver morgen er der mulighed for at lave Lhu Jong (yoga), puja (rituel ceremoni) eller kora (traditionel rundgang omkring stupaen) inden morgenmaden. De første formiddage vil primært være koncentrerede i og omkring Tek Chok Ling Gompaen, hvor Jacek og Bjørn vil introducere jer til livet omkring Boudhanath, fortælle om Nepals historie og mytologi, give jer indblik i, hvordan nonnernes dagligdag forløber – og til at overvære den ceremonielle ”puja” i templet, hvor nonnerne beder og reciterer de hellige, buddhistiske skrifter.

Eftermiddagene foregår udenfor gompaens port, hvor vi oplever livet i Boudhas lokalsamfund, centreret omkring ét af buddhismens mest storslåede, spirituelle kraftcentre: Boudhanath Stupa, som pilgrimme fra hele den buddhistiske verden har tilbedt i mange århundreder. Der er livligt omkring stupaen og masser af muligheder for at få pirret nysgerrigheden, f.eks. ved at gå på opdagelse i det væld af små, lokale butikker, der – foruden souvenirs til turisterne – primært sælger Thangka malerier, bedekranse (malas) og bronzestatuer til de mange pilgrimme.

Vi skal også på en rask vandretur op på den nærliggende høj til Pullahari klosteret, som uden tvivl er et af de smukkeste klostre i dalen, hvor I især vil lægge mærke til de fremragende freskoer både inde og ude – og føle den fredfyldte energi i det lille kapel, hvor den 3. Jamgon Kongtruls rester opbevares i en forgyldt stupa.

5. DAG / d. 5. marts 2019Kathmandu: Templer og hinduistisk festival

I dag er vi så heldige, at årets største, hinduistiske festival, Maha Shivaratri (Shivas Nat) løber af staben. Festivalen er centreret omkring Shiva-templerne i al almindelighed – og Pashupatinath tempelkomplekset i særdeleshed, og hér kan vi helt sikkert garantere jer en oplevelse for livet. Tusindvis af pilgrimme og sadhus (hellige mænd) valfarter til tempelkomplekset fra hele den hinduistiske verden for at fejre guden Shiva, så det skorter absolut ikke på fantastiske indtryk og ufattelig motivrigdom (husk kameraet), og det vil derfor være helt oplagt, at vi slutter os til menneskemængden for at deltage i denne helt enestående højtid.

På en høj ved siden af Pashupatinath ligger Kirateswor Templet, hvor der på Shivaratri er klassiske, indisk-nepalesiske koncerter – så for dem af os, der har overskud og mod til at forcere trapperne op ad højen til templet, venter der hér en intim, musikalsk oplevelse.

6. – 7. DAG / d. 6. – 7. marts 2019Lalitpur distriktet: Rundtur i Patan og de omkringliggende landsbyer

Turen går nu til Lalitpur distriktet syd for Kathmandu. Vi skal udforske Patans mangfoldige torve og pladser, enestående monumenter, fascinerende templer og smukke stupaer. Vi blender ind i den summende stemning af liv i hjertet af byen – i og omkring Durbar Square. Pladsen er byens mest populære turistattraktion, og har noget af den fineste Newar-arkitektur i Nepal, samt et væld af hinduistiske og buddhistiske monumenter.

Vi skal også på tur gennem det smukke landskab til landsbyerne Khokana og Bungamati. Khokana er et interessant, konservativt Newar bondesamfund, og er ét af de få steder, hvor en stor del af befolkningen – både til hverdag og fest – stadig klæder sig traditionelt. Bungamati er en klassisk Newar landsby med brostensbelagte veje og mange traditionelle, smukke murstenshuse. Det, at gå på opdagelse i disse to gamle landsbyer i Kathmandu-dalen, er noget nær det tætteste på det oprindelige Nepal, man kan komme.

I den vestlige del af det oprindelige Lalitpur-distrikt vil vi slutte af i det historiske Kirtipur med dets guldbelagte buddhastatuer, gamle templer og stupaer – og en helt eventyrlig udsigt til solnedgangen over Kathmandudalen. Kirtipur var den sidste Newar-by, der i det 18. århundrede efter 23 angreb endeligt med svig blev besejret af den invaderende Gurkha-konge, Pritvi Narayan Shah, og var også den by, der indledte oprøret mod Shah-dynastiets kongedømme i 2006, – så byen har en helt speciel status i Nepals historie.

8. – 9. DAG / d. 8. – 9. marts 2019Kathmandu: Lhosar – fejring af Tibetansk Nytår

De næste par dage er vi tilbage i Kathmandu og skal opleve en af de største buddhistiske festivaler, Lhosar (Tibetansk Nytår), der fortrinsvis bliver fejret i Swayambhu og Boudha, så vi vil tilbringe meget af tiden i disse to områder og tage del i festlighederne.

Der er utallige stupaer i Nepal, men specielt Boudhanath, Swayambhunath og Namo Buddha stupaerne med deres omkringliggende gompaer udgør den traditionelle, buddhistiske pilgrimsrute. Den anden af disse tre stupaer, Swayambhunath (også kaldet Abetemplet), knejser på toppen af en høj i den vestlige del af Kathmandu med en helt fantastisk udsigt over samme. Den udsigt skal vi op og nyde, fejre nytåret og høre fortællinger om stedet, så det kommer helt ind under huden.

Efter Swayambhu tager vi dybt ind i hjertet af det gamle Kantipur (senere Kathmandu) og fortaber os i dets mylder af bazarer, stræder, templer, gårde, torve, historiske monumenter og bygninger – inden vi mætte af indtryk ender tilbage i Tek Chock Ling klosterets langt roligere omgivelser.

Festivalens absolutte højdepunkt er dagen, hvor tibetanerne strømmer til Boudha stupaen i deres stiveste puds for at lave kora og skyde nytåret ind med tsampakastning (tsampa er en blanding af ristet kikærte- og bygmel), og alle gompaerne er fyldte til randen med festklædte buddhister. Det er simpelthen det helt rigtige tidspunkt og sted for en ufattelig, dejlig oplevelse, som vi virkelig ser frem til at dele med jer.

10. – 13. DAG / d. 10. – 13. marts 2019Kavre Palanchowk: Namo Buddha, betagende solopgange og snedækkede tinder

Efter morgenmaden i Boudha går turen nu ud på landet øst for Kathmandudalen til Kavre Palanchowk distriktet på den gamle handelsrute til Tibet, hvor bl.a. den sidste stupa på pilgrimsruten, Namo Buddha Stupa, ligger. Vi vil bruge flere dage i dette historiske område med dets gamle Newar byer, templer og helligdomme – og ikke mindst meget spektakulære udsigter til Himalayas snedækkede tinder og rige muligheder for vandreture i det smukke landskab udenfor den tætbefolkede Kathmandudal. Vi har mulighed for at lægge vejen forbi Newar byen Thimi med dens berømte lermarked, Chandeshwori templet i Banepa, verdens største Shiva statue i Sanga, for til sidst at ende i Dhulikhel med dets helt fantastiske udsigt til Himalayas fjerne pavilloner.

Når vi besøger området, kan de morgenfriske – og dem med stærke ben – stå tidligt op for at gå de 1000 trin op til Kali templet og nyde dagens første solstråler oplyse det fantastisk smukke landskab.

Namobuddha, som er den sidste af de tre før omtalte stupaer, er det sted, hvor Prins Sattwa af ren medfølelse gav sit liv til en udhungret huntiger, så hun kunne amme sine sultne unger – og denne ekstremt selvopofrende handling resulterede i, at han – ifølge overleveringerne – blev genfødt som Prins Siddhartha Gautama (der voksede op og blev til Shakyamuni Buddha). Hér står tiden stille og vi nyder primært det dejlige sted og den vidunderlige, økologisk hjemmedyrkede og veltillavede vegetarmad. – Et oplagt pusterum med meditativ ro.

Nabobyen Panauti, hvor prins Sattwa kom fra, er endnu en lille Newar middelalderby, hvor tiden nærmest har stået stille, og som med sine velbevarede templer og statuer absolut også er et besøg værd.

14. DAG / d. 14. marts 2019Retur til Kathmandu via Bhaktapur: Byrundtur blandt Nepals fineste arkitektur

Vejen fra Kavre Palanchowk retur til Boudha går gennem det tidligere kongedømme Bhaktapur, som trods ødelæggelserne under jordskælvet i 2015, har beholdt sin middelalderlige charme, hvis palads, torve, gader, stræder og specielt templer stadig reflekterer den unikke kultur, der hér har hersket i mange århundreder – og som det næsten er umuligt ikke fuldstændigt at fortabe sig i. Indbyggerne i Bhaktapur er hovedsaligt bønder eller kunsthåndværkere som pottemagere, smede eller træskærere, hvis produkter har ernæret byens indbyggere helt tilbage fra det 12. århundrede, hvor varerne blev handlet på ruten mellem Tibet og Indien.

Inden aftensmaden bliver vi igen indlogeret på vores ”hjem” i Boudha, Döndrup Guest House i Tek Chok Ling klosteret.

15. DAG / d. 15. marts 2019Kathmandu: Shopping, Vajra Yogini dans og klassisk koncert

I dag kan I nå en sidste indkøbstur i Kathmandu – hvis der er spørgsmål eller specielle ønsker, står Jacek og Bjørn til rådighed. Endeligt runder vi turen af med en kulturaften hos Bjørn – med den mest storslåede udsigt til Boudhanath Stupa, I overhovedet kan forestille Jer.

16. DAG / d. 16. marts 2019Afrejse Kathmandu – København

Efter morgenmaden går turen hjemad igen med bagagen fuld af oplevelser og indtryk.

NB: Grace Tours forbeholder sig retten til ændringer i programmet.

NEPAL UFILTRERET & ALL INCLUSIVE!

PRIS

19.900 kr. for 16 dage  i delt dobbeltværelse

Enkeltværelsestillæg på 2.500 kr.

Inkluderet:

  • Fly København – Kathmandu t/r & lufthavnsskatter og afgifter pt
  • Lokaltransport til/fra lufthavn, samt på alle ture
  • Overnatning på guest houses og hoteller på rejsen
  • Morgenmad, frokost og aftensmad på hele turen
  • Yoga, puja eller kora om morgenen

Ikke inkl.: Forsikringer, visum, fakturagebyr 90 kr. og frivilligt bidrag til NGO 7 kr. & alt, som ikke er beskrevet under “Inkluderet” – såsom forplejning udover nævnte og drikkepenge.

Alle rejser, vi udbyder, er omfattet af pakkerejseloven, dækket af rejsegarantifonden og produktansvarsforsikring.

JACEK & BJØRN

Jacek kom til Kathmandu første gang i 1981 og har besøgt landet utallige gange siden. Hovedårsagen til at tage til Nepal i firserne var hans søgen efter visdommen, der er indeholdt i de Mahayama buddhistiske belæringer. Han mødte sin Guru – Khenpo Tsultrim Gyamtso Rinpoche i 1992 og har studeret og praktiseret ifølge Rinpoches´s vejledning siden da. Selvom Jacek er vokset op i Polen og har boet i Tyskland, Kuwait, Spanien og Danmark, har Nepal altid været hans yndlingssted og han valgte derfor at gøre Boudha til sit hoveddomicil i 2013, hvor han siden har boet i et buddhistisk nonnekloster, Tekchok Ling Gompa, og har drevet Döndrub Guesthouse, der ejes af klosteret. Jacek har et indgående kendskab til buddhismen og i særdeleshed til klosterlivets mange facetter. Han deler gerne ud af sine erfaringer om, hvordan både en spirituel praksis og en verdslig forretning kan forenes i det mildest talt kaotiske hverdagsliv i Nepal.

Recirkulering eller rettere genbrug, er en af Jaceks helt store lidenskaber, og dette kan meget tydeligt mærkes i Tekchok Ling Gompa, som ikke kun har en yderst velfungerende genbrugsstation og et stort komposteringsanlæg – men som også anvender solens stråler til at opvarme alt det varme vand i hanerne.
Udover hans virke i Nepal har han flere projekter i Bhutan, hvor han hjælper et stort nonnekloster, som Khenpo Rinpoche har oprettet for over 25 år siden.

Nepal ufiltreret grupperejse

Bjørn kom første gang som helt ung, arkitektstuderende københavnerdreng til Nepal for omkring et halvt århundrede siden og blev helt bogstaveligt taget ”bjergtaget” ved sit første glimt af Himalaya, hvilket resulterede i utallige, senere besøg og mange længere ophold gennem 70’erne og 80’erne, indtil han efter et eventyrligt liv i det meste af Sydasien endelig tog fast bopæl i Nepal i midten af 90’erne. Han har gennem alle disse år fået et indgående kendskab til landet og dets kulturer og har oplevet den meget stormomsuste udvikling fra et feudalt middelaldersamfund til et ”moderne” demokrati på godt og ondt. Han har gennem tiden fortrinsvist levet i gamle Tamang- og Newar-landsbyer i Kathmandudalen – men er gennem sine utallige rejser og trek rundt i landet blevet særdeles velbevandret i adskillige af Nepals andre, fascinerende folkeslag og lokaliteter.

Ud over at være en lidenskabelig fotograf (Nepals motivrigdom er helt uovertruffen) har hans store interesser altid været kultur og filosofi og han har således akkumuleret en massiv førstehåndsviden om Nepals historie, templer, festivaler, folkeslag og religioner – foruden en masse sagn og anekdoter. Du kan høre mere om hans lange liv som østenfarer og frit øse af hans store lokalerfaring, når du lærer ham nærmere at kende under dit besøg i Nepal.

Nepal ufiltreret grupperejse
SJÆLFULDE NEPAL
Nepal

SJÆLFULDE NEPAL

Varighed - 17 dage
Tilgængelighed - Året rundt
Kathmandu
Det ældgamle kongerige Nepal har masser at byde på, både hvad angår kultur og natur. Denne tur tager jer fra byer til landsbyer og I oplever både det hinduistiske Nepal og ikke mindst det buddhistiske, når I overnatter i Neydo klostere og besøger Jampaling, en tibetanske flygtningelejr, hvor jeres vært […]
Fra19,300 kr.
Se detaljer
LEV MED NONNERNE I KATHMANDU (OGSÅ FOR MÆND)
Tid til fordybelse i Nepal

LEV MED NONNERNE I KATHMANDU (også for mænd)

Varighed – 12 dage
Tilgængelighed – Året rundt
Kathmandu
Grib den enestående mulighed for at fordybe jer i Buddhismens lære og komme tæt på en meget anderledes hverdag. I har nu mulighed for at leve og praktisere med de buddhistiske nonner fra Tek Chok Ling klosteret i Kathmandu. Vær med til puja, meditation, mandalamaling, dans og yoga og bliv […]
Fra13,000 kr.
Se detaljer
Ayurveda i Nepal

NEPALS GAMLE SJÆL & AYURVEDA

Varighed – 16 dage
Tilgængelighed – Året rundt
Kathmandu, Nepal
Det ældgamle kongerige Nepal har masser at byde på, både hvad angår kultur og natur. Denne tur tager jer fra byer til landsbyer og I oplever både det hinduistiske Nepal og ikke mindst det buddhistiske, når I overnatter i Neydo klostere og besøger Jampaling, en tibetanske flygtningelejr, hvor jeres vært […]
Fra20,200 kr.
Se detaljer
himalaya rejse bederuller bhutan
En bjergtagende rundrejse på verdens tag

DET STORE HIMALAYA EVENTYR – INDIEN, BHUTAN & NEPAL

18 dage
Tilgængelighed – hele året
Bagdogra, Indien
Denne bjergtagende Himalaya rejse starter fra den indiske side af Himalaya bjergene, gennem Bhutan og videre til Nepal. Det hele emmer af eventyr og gamle karavaneruter, af tæt jungle og høje bjerge, af buddistiske tzonger og hinduistiske templer. I rejser over bjerge og bakkerygge til dybe dale med frodige terrassemarker […]
Fra36,400 kr.
Se detaljer
Nepal ufiltreret grupperejse
En rejse med dybde, for en eksklusiv gruppe på maks 15 personer.

NEPAL UFILTRERET & ALL INCLUSIVE!

16 dage
Tilgængelighed – d. 1. – 16. marts 2019
Kathmandu, Nepal
Denne unikke Nepal grupperejse er for dig, der søger de autentiske og upolerede rejseoplevelser, og gerne sammen med andre. De to erfarne østenfarere og Nepal-entusiaster, Bjørn og Jacek, vil tage en ekslusiv gruppe på max 15 personer med på en rejse, hvor deres elskede Nepal bliver dit, helt uden omsvøb […]
Fra19,900 kr.
Se detaljer
ganesh