Varanasi – altid berigende oplevelser i den betagende by.

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

logind

Opret konto

Når du har oprettet en konto, kan du spore din betalingsstatus, følge bekræftelsen, og du kan også vurdere rejsen, når du er færdig med turen.
Brugernavn*
Adgangskode*
Bekræft adgangskode*
Navn*
Efternavn*
Email*
Telefon*
Land*
*Oprettelse af en konto betyder, at du er okay med vores Terms of Service and servicevilkår og fortrolighedserklæring.

Already a member?

logind

Varanasi – altid berigende oplevelser i den betagende by

Grace Tours > Artikler > Varanasi – altid berigende oplevelser i den betagende by

Benares, Kashi, City of Lights & Spiritual Capital of India – byen Varanasi har mange aliasser, og de er såmænd alle lige rigtige på hver deres vis.

Fra sit udspring i Bhagirathi ved foden af Gangotri i Himalaya – bjergene hvor hinduguderne har room-with-a-view – løber floden Ganges over frugtbart slettelandskab, forbi Varanasi, igennem Østindien til Bangladesh, før hun munder ud i Den Bengalske Bugt.

Ganges har sin egen bevidsthed, er en gudinde og er selvrensende. Hun deler gavmildt ud af denne renselsesproces til alle de tusindvis af pilgrimme, som dagligt dypper sig, drikker af- og bader i hendes vand.

På bredden af Ganges, troner verdens ældste by med pænt over 23.000 templer. Byens pulserende hjerte er de 100 bedetrapper, ghats som fører ned til floden. Hver og en har en særlig funktion – nogle bruges af tilrejsende pilgrimme, andre til den lokale og daglige husholdning som bruger floden til bad og tøjvask og ved de særlige kremerings ghats tages afsked og agori babas udover deres ritualer, kun få initierede kender til.
Her får de daglige 200-300 heldige, som nåede frem til Varanasi i tide før de udåndede, moksha med udfrielse og frelse fra karmaloven, og deres sjæle slipper ud af reinkarnationscyklussen.
Ilden til kremering af deres legeme, hentes fra et det bål, som har brændt uafbrudt gennem de seneste fem tusinde år.

Utallige poeter har skrevet om byens lys og liv, og mangt en Indiens fare, fra Mark Twain til Brad Pitt, er blevet betaget af energien, historien og spiritualiteten i deres møde med Varanasi.
Når man det fløjlsbløde mørke sejler ud på floden og oplever solens stråler løfte sløret for et enestående panorama af liv, mens pilgrimme bader ved de gyldne templer, og ligbålene tændes.
For mange Asiens-farere står erindringen om en sådan morgen på Ganges som deres livs største oplevelse.

Vil du have en lille smag af byens særegne puls og vibe, anbefaler vi bogen ’Sister India’ af Peggy Pane. En fin fortælling om et lille, uanseeligt gæstehus i en af de utallige, små gyder, der leder ned til Ganges, og drevet af Sister India, som for en menneskealder siden forlod sit amerikanske midt-vest liv og ad omveje endte Varanasi. Her flettes skæbner ind i hinanden under et udgangsforbud, som forandrer byens grundstemningen, og tvinger gæstehusets gæster til at blive i smeltediglen længere end planlagt. Den uventede, intense nærhed med hinanden og byen beskrives fint og tankevækkende.

FUNFACTS om VARANASI – City of Lights

🔱 Varanasi er en af de syv, hellige byer for hinduer og var engang gudeparret Shiva og Parvatis hjem.

🔱 Byen har en direkte forbindelse til evigheden, og udånder man der sit sidste åndedrag opnås fuldstændig syndsforladelse og frelse.

🔱 Når monsunen lader vente på sig, og det vil være godt at behage regnguderne, så er det skik i at en præst vier to frøer ved Ashwamegh Ghats trapperne, hvorefter parret lempes ned i Ganges floden.

🔱 Byen har siden tidernes morgen været et kraftcenter for viden, kunst og nytænkning. Ayurveda og yoga og andre naturvidenskabelige retninger har rødder 😊
I dag kan næsten alt studeres på Banaras Hindu University, Asiens største universitet.

Ganesh

Seneste indlæg